”Vreau neapărat o fetiță”, și-a spus în gând o femeie care tocmai aflase că este însărcinată. În momentul în care a aflat sexul bebelușului, a simțit o fericire imensă că va avea un băiat, dar în sinea ei mai rămăsese un grăunte mic de speranță că poate al doilea copil va fi fată. Fără să ne dăm seama, aceste gânduri pot avea unele consecințe cu influență directă asupra copilului căruia îi dăm viață. Potrivit Xeniei Piciughin, bloggeriță și cofondatoarea școlii Watu, programele după care acționăm în viață se nasc în neam, în momentul concepției, în perioada perinatală sau în copilărie.
”Deseori întâlnesc astfel de situații în practica mea. De obicei acea fetiță care nu a corespuns așteptărilor părinților de a se naște băiat, pe parcursul vieții inconștient încearcă să îi demonstreze tatălui că este băiat. “Le pot face pe toate! Nu am nevoie de ajutor! Eu voi obține ce îmi doresc! Doar cei slabi plâng!..” apoi același lucru încearcă să le demonstreze și partenerilor și de obicei ajung să care pe umerii săi mult prea multe.”, susține Xenia Piciughin.
La ce duce această traumă, când părinții își doresc băiat dar se naște fată?
Dacă părinții au vrut băiat, dar s-a născut fată:
- Poate întâmpina probleme să se căsătorească. Mereu va concura cu bărbații.
- Poate întâmpina probleme în a deveni mamă - nu își dorește copii, pierderi de sarcini, infertilitate.
- Sunt posibile probleme ginecologice - neacceptarea propriei feminități.
- De obicei lucrează în exces (workaholics) - inconștient va încerca să trăiască o viață de bărbat.
Dacă părinții au vrut fată, dar s-a născut băiat:
- Poate avea probleme cu bărbăția - va prevala energia feminină.
- Poate avea un caracter slab. Va fi vulnerabil și delicat.
- E posibil să simtă atracție față de bărbați.
”În ambele cazuri, această traumă influențează relația cu părinții. Dar dacă tu deja ești mamă/tată și ai visat la un copil de sex opus și citind acest text începi să te condamni: NU FĂ ASTA! Acest program a fost ales de copilul tău, el avea nevoie de asta! El te-a ales pe tine să îi fii părinte fiindcă corespunzi perfect sarcinilor sufletului său. De obicei femeile cu care am lucrat în sesiune această traumă, la sfârșit erau recunoscătoare pentru puterea, integritatea, motivația și hotărârea cu care acționează în viață, datorită acestui program.”, a conchis Xenia Piciughin.