Este sezonul în care ne bucurăm de zile călduroase, în care ne dorim să mergem la plajă, la piscină sau într-un parc acvatic. Oricât de distractiv este înotul, pentru copii poate fi periculos, mai ales pentru cei care nu au deloc experință în ceea ce privește apa.

Potrivit Today și The Guardian, cea mai mare asociație de salvamari din lume avertizează părinții că statul prea mult pe telefoanele mobile atunci când copiii lor se află în apă poate fi fatal.

Asociația Germană de Salvamari afirmă că aceasta este o problemă în continuă creștere, deoarece părinții petrec prea mult timp pe telefoanele mobile și nu-și supraveghează suficient copiii care se află în apă. Ei afirmă că este important ca părinții, bunicii sau oricine supraveghează copilul să lase deoparte telefonul pentru câteva momente.

Mary Beth Moran, specialist la un spital de copii din SUA, a declarat că mulți părinți nu își dau seama că este nevoie doar de câteva secunde pentru ca un copil să se înece.

Experții recomandă, de asemenea, ca ambii părinți să fie alături de copil atunci când acesta se află în apă, iar unul ar trebui să fie întotdeauna în preajma copilului, pentru a-l supraveghea. Dacă trebuie să se îndepărteze pentru a efectua un apel telefonic sau pentru a merge la baie, trebuie să-l informeze pe celălalt părinte pentru a-l înlocui cât timp lipsește.

Înotul este distractiv și este un bun exercițiu fizic, însă trebuie să-ți menții întotdeauna copilul în siguranță și să îl supraveghezi, mai ales când se află în apă.