Ce presupune acțiunea de „sharenting”? Dar de ce este periculos să postezi, la tot pasul, fotografii și descrieri aferente cu și despre copilul tău, pe diferite rețele sociale? Coaliția pentru Siguranța Copiilor din America atrage atenția asupra celor mai dăunătoare #hashtag-uri pe care părinții ar trebui să le evite din postările zilnice, pentru siguranța copilului lor.

mamaplus

Cu alte cuvinte, acțiunea de „sharenting” se referă la postarea frecventă a câtorva aspecte din viața copilului pe rețelele de socializare. Da, orice fotografie cu cei mici este adorabilă și îți dorești, ca părinte, să împărtășești și celorlalți prieteni virtuali ce „comoară” se află în sânul familiei tale. Cu toate acestea, Coaliția pentru Siguranța Copilului din America a publicat recent o listă cu acele hashtag-uri care pot periclita, astfel, siguranța celui mic, scrie ABC News.

De asemenea, această organizație americană are ca scop protejarea tuturor copiilor în fața exploatărilor sexuale.

„Pentru o persoană „normală” acele poze în care apare, de exemplu, copilul pe plajă pare să fie o imagine foarte plăcută și drăgălașă. În schimb, această fotografie va deveni diferită din punctul de vedere al agresorilor. De altfel, nu este vorba doar despre pornografie infantilă, ci și despre faptul că agresorul, din spatele monitorului, va încerca să seducă și să atragă de partea sa victima”, explică Carly Yoost, fondatorul Coaliției pentru Siguranța Copilului.

Înainte de toate, cei din cadrul organizației recomandă tuturor părinților să-și pună următoarele întrebări atunci când își doresc să facă publice anumite fotografii cu micuții lor:

  • De ce vreau să împărtășesc acest lucru?
  • Mi-ar plăcea ca altcineva să împărtășească o astfel de fotografie, dar cu mine?
  • Îmi doresc ca aceste fotografii să „cadă” pe mâna agresorilor și pedofililor?

De altfel, se știe despre hashtag-uri că sunt o unealtă puternică de marketing, folosita destul de frecvent de majoritatea internauților. De multe ori, profilul unei persoane este lăsat în mod „Public”, ceea ce înseamnă că oricine poate căuta ceea ce-l interesează, după hashtag-uri, spre exemplu, putem lua expresia „#interior design”. Același lucru se întâmplă și în cazul postărilor cu și despre copii, potrivit Parents.

Cele mai populare hashtag-uri, apărute pe rețelele sociale și care au în centrul lor copiii, sunt: #timpul de băiță, #costumaș de baie, #slip pentru copil, # fără scutecel, #timpul de somn etc.

Ceea ce poți face, ca părinte, este să-ți schimbi profilul de „Public” al contului tău în cel privat. Totodată, explică-le celor cunoscuți că nu-ți dorești ca aceștia să publice, pe conturile lor sociale, fotografii cu propriul tău copil. Un alt aspect important este să nu îți publici „Locația” în care te afli cu copilul tău și nici să nu-i creezi celui mic vreun cont pe rețelele sociale.

„Concluzia este că nu ne dorim să speriem părinții cu privire la postarea fotografiilor cu proprii copii pe diferite rețele de socializare, ci mai degrabă vrem să-i ajutăm pe aceștia să le posteze într-un mod cât mai sigur”, este de părere fondatorul organizației.

Sursa