Se spune că o femeie va cheltui imediat banii când îi va avea la ea, cumpărând impulsiv orice vede în cale. Dar realitatea și cifrele arată altceva. Să ne surprindă asta sau nu? Specialiștii și analiștii au studiat modul în care o femeie se comportă cu banii în comparație cu un bărbat și au ajuns la câteva concluzii aparent surprinzătoare.

mamaplus

O femeie depinde mai puțin de banii părinților
Un studiu realizat de o companie de tehnologie financiară din SUA, arată că sunt de două ori mai multe șanse ca un bărbat aflat între 35 și 44 de ani să depindă de banii părinților săi, decât o femeie aflată la aceeași vârstă. Mai mult, există de 4 ori mai multe șanse ca un bărbat din această categorie de vârstă să trăiască în aceeași casă cu părinții, decât în cazul unei femei.

E mai responsabilă cu creditul
Potrivit unei analize făcute de ValuePenguin din SUA, o femeie va fi mereu mai responsabilă în fața unui credit decât un bărbat. Și asta pentru că o femeie, deși va apela mai des la o metodă de creditare, este mai puțin dispusă să cheltuiască o sumă mare într-o singură lună, spre deosebire de un bărbat care, potrivit sursei citate, este tentat să facă achiziții mult mai scumpe într-o singură lună.

Are șanse mai mari să strângă pentru pensie...
Vanguard publica în anul 2015 un studiu care arăta că o femeie este mereu mai implicată decât un bărbat atunci când vine vorba despre planurile de economisire pentru bătrânețe. Statisticile arată că un bărbat va strânge până la final o sumă mai mare, dar asta datorită perioadei mai lungi de activitate.

Și să nu umble anticipat la suma strânsă
În 2013, HSBC publica o analiză care arăta că pentru un bărbat este mai dificil să strângă bani fără să umble ulterior la ei, decât pentru o femeie. Statisticile arată că 31% dintre bărbați au luat în calcul să umble mai devreme la banii păstrați pentru pensie. Prin comparație, doar 23% dintre femei au susținut același lucru.

Investește cu măsură
Un bărbat este dispus să-și asume mereu mai multe riscuri în privința investițiilor financiare, spre deosebire de o femeie, susține platforma de investiții Betterment. Analiza acestora a scos la lumină faptul că sunt de șase ori mai multe șanse ca un bărbat să schimbe toate acțiunile pe care le are în obligațiuni și viceversa, în ciuda faptului că specialiștii recomandă de fiecare dată stabilitate din acest punct de vedere. Femeile sunt recunoscute din această privință pentru mai multă prudență, mai multă stabilitate și mai multă răbdare.

Sursa