În societatea noastră se vorbește mult despre educație și rolul părintelui în formarea copiilor. Foarte mulți părinți sunt în dificultate în ceea ce privește modul de abordare a propriilor copii, dar și vârsta de la care bebelușii înțeleg ceea ce li se spune, scrie sputnik.md.

Deseori auzim fraza: „lasă-l, e prea mic ca să înțeleagă” și tindem să credem că am putea amâna anumite comportamente sau replici pe mai târziu. Specialiștii în domeniu sunt de altă părere. Potrivit lor, copiii înțeleg totul chiar de când se află în burtica mamei. Respectiv, educația unui copil începe de atunci, și nicidecum la vârsta de trei sau patru anișori, când cel mic a însușit deja niște deprinderi de care se va debarasa cu greu.

”Educația copilului începe de la naștere. Mai bine zis, educația începe din perioada uterină. Dacă aștepți până la 6-7 ani ca să-i arăți copilului cum trebuie să se comporte, este mult prea târziu. Sunt niște vectori care trebuie să funcționeze atunci când vorbim despre educație. Părintele trebuie să aibă un comportament adecvat, astfel încât copilului să adopte acele valori pe care părintele vrea să le cultive”, a declarat psihologul Zinaida Gribincea.

Menționăm că un studiu realizat în 2014, în SUA, a arătat că un copil începe să înțeleagă informații încă din perioada intrauterină. Mai exact, din a 34-a săptămână de sarcină. De la aceasta vârstă, fătul este capabil să asimileze concepte noi, deci să învețe. Conform aceleiași cercetări, vocea mamei este sursa de bază pentru stimularea senzorială ce contribuie la dezvoltarea fătului.