Pregătirea pentru clasa întâi este întotdeauna interesantă atât pentru copii, cât și pentru adulți. Mulți părinți se grăbesc să învețe viitorul elev de clasă întâi să citească și să socoată, să scrie litere și să rezolve exerciții. Totuși, specialiștii afirmă că în primul rând, copilul ar trebui dezvoltat fizic.

Încă din copilărie, cultivați la copil dragostea pentru sport și educație fizică. Găsiți timp pentru activități sportive cu copii acasă și pe stradă. Înscrieți copilul la diferite secții sportive: înot, gimnastică, arte marțiale, dans. Lăsați-l pe el să aleagă ceea ce îi place cu adevărat. Acest lucru îl va învăța pe copil să fie disciplinat.

Al doilea factor important este dezvoltarea psihologică a copilului. Chiar și un copil calm și încrezător în exterior îi poate fi greu să se adapteze la mediul școlar. De aceea, este important să învățați copiii cum să facă față acestei noi etape din viață.

Principalul lucru este să învățați copilul să-și controleze emoțiile. Capacitatea de a controla emoțiile, cum ar fi furia sau supărarea, va proteja copilul de acțiuni sau cuvinte greșite. Explicați copilului că există multe probleme, dar, în ciuda acestui fapt, trebuie să gândească pozitiv.

Antrenați atenția și concentrarea copilului, învațați-l să termine întotdeauna ceea ce a început. Dați-i sarcini care pot fi finalizate într-o jumătate de oră. Alegeți nu numai lucrurile preferate, ci și cele pe care copilul le-ar putea refuza. Dacă ați reușit să vă concentrați asupra sarcinii cel puțin 20 de minute și să o aduceți la bun sfârșit – înseamnă că ați reușit.

Educați la copil responsabilitatea și voința, învățați-l să viseze, să-și stabilească scopuri și să le atingă, în ciuda greutăților. Dați copilului sarcini adulte. Lăsați-l să aibă propria sa listă de sarcini de făcut prin casă: udarea florilor sau ștergerea prafului, plimbarea sau hrănirea animalului de companie.

Dezvoltați copilul intelectual. Copilul va învăța la școală să citească, să scrie, să numere și să rezolve probleme matematice simple. Cel mai valoros lucru este ce pot face părinții pentru copiii lor - să-i învețe să gândească corect, să analizeze informațiile și să vadă principalul lucru. Iar pentru aceasta, dezvoltați în copil interesul cognitiv, vorbirea și capacitatea de a comunica, dezvoltați-i gândirea logică. Pentru a atinge obiectivul, părinții trebuie să-i dea copilului zilnic sarcini neobișnuite și probleme de logică. Beneficiul suplimentar al acestui fapt este că copilul va dezvolta simțul perseverenței și obiceiul de a aduce munca începută până la sfârșit.