Pentru ca, în anotimpul cald, scutecele să nu provoace copilului eczema sau erupții cutanate, trebuie să respectați niște reguli simple!
Atunci când schimbați scutecul (este recomandat să fie schimbat cel puțin o dată la 3 ore), lăsați copilul pentru un timp fără scutec. Băile de aer sunt cel mai bun mod de a preveni erupțiile cutanate și opărirea. Îi puteți pune copilului sub fundulet un scutec de unică folosința pentru ca el să nu ude pătuțul.
Cremele sub scutec previn iritațiile
Pielea bebelușului are nevoie de hidratarea suplimentară. În acest scop, se folosesc uleiuri, creme sau alte loțiuni speciale pentru pielea bebelușilor. Cremele prea grase afectează puterea de absorbție a scutecului. Pentru a evita acest lucru, după aplicarea cremei, trebuie să așteptați câteva minute ca aceasta să se absoarbă, iar excesul poate fi îndepărtat cu un tifon (umed), după asta puteți pune scutecul.
Pe pielea, predispusă la iritațiile de la scutec puteți aplica pudră pentru bebeluși. Nu trebuie să folosiți prea multă, trebuie să „pudrați” doar zona cu probleme.
Pielea bebelușului este predispusă la iritații?
Faceți-i bebelușului periodic băi de plante. În apă puteți adăuga mușetel de exemplu. După baie uscați pielea bebelușului cu ajutorul unui prosop moale și aplicați o cremă medicală sau igienică și abia după asta puneți scutecul.