Dacă termometrul pe care îl deții este folosit de mai multe persoane, trebuie să te asiguri că acesta este curățat corespunzător. În continuare, îți prezentăm câteva trucuri utile pentru îndepărtarea murdăriei sau germenilor de pe termometre.

Termometru digital

Cel mai convenabil și mai bine vândut termometru în zilele noastre este cel digital. Este rapid, de încredere, rezistent și poate fi utilizat de toți membrii familiei. Practic, un termometru digital trebuie doar pornit prin apăsarea unui buton, glisat sub limbă și ținut acolo până la emiterea un sunet. La final, pe ecran va apărea temperatura persoanei căreia i s-a glisat aparatul sub limbă.

Pentru a curăța un termometru digital, spală vârful și orice parte care a fost în gura cuiva cu săpun și apă timp de 20 de secunde. Poți folosi și o substanță dezinfectantă cu cel puțin 60% alcool.

Termometru cu infraroșu

Acesta a devenit foarte utilizat mai ales în ultima vreme întrucât poate măsura temperatura unei persoane fără ca aceasta să fie atinsă, doar prin unde infraroșu. Termometrul se activează, se plasează în zona frunții și se ține acolo până când finalizează măsurătorile. Pentru a-l curăța, e suficient să-l ștergem cu un material înmuiat în dezinfectant cu cel puțin 60% alcool.

Termometru de ureche

Utilizate în mod obișnuit pentru bebelușii sub 3 ani, acestea se introduc ușor în canalul urechii pentru a obține o citire a temperaturii. Ele trebuie pornite și ținute în canalul auditiv până emit un sunet. Se curăță prin folosirea unei substanțe cu minim 60% alcool aplicate pe un material moale.

Termometru anal

Și acest tip este folosit mai mult în cazul micuților care nu pot sta nemișcați cu o bucată de plastic în gură sau în ureche. Medicii îl consideră soluția ideală pentru sugari, bebeluși și copii cu vârste între 0 și 5 ani.