Nu au oficial un loc de muncă și nu au dreptul la nicio zi de concediu, weekend-uri sau alte beneficii, dar mamele care stau acasă merită 160.000 USD pe an, (aproximativ 13.300 USD pe lună) conform site-ului de muncă Salary.com.

Site-ul care „îi ajută pe oameni să-și înțeleagă valoarea” a ajuns la această suma, analizând mai multe locuri de muncă „ce reflectă o zi din viața unei mame”.

Joburile pe care le face o mamă care stă acasă:

Printre joburile pe care le face o mamă care rămâne acasă se numără: cel de profesor, antrenor, psiholog, consilier, fotograf, instalator, croitor, nutriționist și organizator de evenimente, pentru o săptămână de muncă de 96 de ore (aproximativ 16 ore pe zi, 6 zile pe săptămână).

Apreciind valoarea muncii pe care mamele care stau acasă o fac și primind laude pentru că au renunțat la o carieră în favoarea familiei, acestea s-au mai relaxat. De foarte multe ori, mamele casnice au fost nevoite să suporte comentarii critice, care spuneau că „nu fac nimic” sau „ce fac toată ziua” doar pentru că nu aveau un job. 

Într-adevăr, să stai acasă cu copiii este chiar mai greu decât să mergi la un loc de muncă și multe mame mărturisesc că nici măcar nu primesc ajutor de la partenerii lor.

Creșterea copiilor, în general, este o sarcină dificilă. Indiferent dacă ești mamă sau tată, că lucrezi sau stai acasă, este greu să echivalezi în bani tot ceea ce faci pentru familia ta. Dar este bine să știi că toate astea merită.