Trecerea dintre ani aduce și superstiții pentru fiecare dintre noi. Pe lângă cele pe care le știm de pe vremea bunicilor: cum că nu e bine să împrumutăm bani de Revelion sau că ideal ar fi să nu ne prindă anul nou cu datorii, mai există noi superstiții pe care tinerii le respectă.
În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguță de vâsc. Aceasta este una dintre cele mai vechi tradiții despre care se spune că aduc noroc în anul ce vine. Motivul? Vâscul este simbolul universal al regenerării, al renașterii, al nemuririi, iar dacă crenguța este așezată lângă o icoană, vă sporiți și șansele de a avea liniște sufletească tot anul. Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termina cu situații tensionate.
În ultima zi din an, 31 decembrie, este bine să te abții de la curățenie, datul cu mătura și nici nu e bine să duci gunoiul, pentru că dai afară din casă belșugul și norocul.
O altă superstiție de Revelion spune că, Anul Nou trebuie să te prindă cu haine noi pentru ca în următoarele 365 de zile să primești cât mai multe cadouri. Roșul este culoarea dragostei și veseliei, așa că dacă vă îmbrăcați în roșu de Noul An veți avea un nou an plin de noroc și iubire.
Încheie-ți socotelile cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat, împacă-te cu aceștia și pășește în noul an cu gânduri bune!
Despre copiii născuţi pe 1 ianuarie se spune că vor avea noroc toată viaţa. În multe țări din lume, printre care și în România, oamenii nu împrumută bani, bijuterii sau alte obiecte de valoare în prima zi din an.
Nu este de neglijat nici sărutul cu persoana iubită în momentul trecerii dintre ani, pentru a avea parte de noroc în dragoste în anul nou.