Micuții sunt mereu plini de energie, care își caută ieșire, dar, din păcate, în zilele ploioase, friguroase sau cu ninsoare abundentă, aceștia nu au unde se plimba și alerga din plin. Găsiți o utilizare utilă entuziasmului lor și orientați-i spre activități mai liniștite, între cei patru pereți ai casei.

Ce poți face cu copiii în caz de vreme urâtă: 5 idei simple

Cărțile

Cărțile sunt o metodă fantastică de a petrece timpul liber. Dar să nu credeți că le puteți doar citi sau privi desenele. Copilul a stat prea mult în fotoliu și vrea să se miște? Minunat! Propuneți-i un nou gen de sport – aranjați pe capul lui o carte sau două și lăsați-l să se plimbe prin cameră fără a le scăpa jos. Să știți că nu este ușor! Copilul va trebui să meargă cu spatele drept și capul ridicat.

Jocul de-a culorile

O zi mohorâtă poate fi pictată în culori vii cu ajutorul imaginației. Alegeți o culoare pentru ziua de azi, de exemplu oranj. Propuneți-i copilului să le facă pe toate în culori portocalii: să îmbrace pantaloni și cămașă oranj, să bea ceai dintr-o cană oranj, să pregătească împreună cu mama o supă de morcovi, să organizeze o expoziție de mașinuțe oranj, să numere toate jucăriile de această culoare și să deseneze exclusiv cu nuanțe portocalii.

Prezentări de modă

Să nu credeți că doar fetițelor le place să se gătească. Și băieții adoră să poarte costume noi și neobișnuite. Teatru, carnaval, transformări – copiii adoră să inventeze, mai ales că există o sumedenie de personaje preferate! Superman, extratereștri, gnomi, zâne, prințese… Scoateți din debara hainele vechi și lăsați imaginația să zboare!

Ce poți face cu copiii în caz de vreme urâtă: 5 idei simple

Quest-uri

Copiii adoră jocurile care implică descoperiri, de aceea puteți organiza acasă un adevărat quest cu comori, pirați, hărți, indicii și aventuri! Puteți folosi orice: căutați prințesa vrăjită, transformați păpușile în zâne, faceți o insulă nelocuită din Lego, iar indiciile le puteți ascunde în lăbuțele iepurașilor, cățeilor și maimuțelor prin toată casa. Este util să includeți în joc și elemente educative: de exemplu, formează din literele găsite cuvântul-indiciu, găsește următorul indiciu într-o carte de aceeași culoare etc.

Baschet cu baloane

Baloanele sunt mai inofensive ca orice minge, iar vasele și geamurile vor rămâne întregi. În schimb exercițiile efectuate cu baloane sunt la fel de eficiente ca cele cu o minge adevărată. Încercați să aruncați balonul la coș (puteți folosi o cratiță mai mare pe post de coș), să îl mențineți în aer cât mai mult timp cu o singură mână sau să îl aruncați peste o sfoară atârnată în mijlocul camerei.

Ce poți face cu copiii în caz de vreme urâtă: 5 idei simple

Sursa