Revista CEOWORLD a realizat, la începutul anului 2021, un studiu în care prezintă topul celor mai bune țări din întreaga lume pentru a crește copii. În fruntea clasamentului se află țările scandinave: Suedia, Danemarca și Norvegia. La finalul clasamentului se regăsește Siria. În total, în listă au fost incluse 159 de țări.

Republica Moldova s-a clasat pe locul 102, acumulând un scor de 72,15 puncte. Țara noastră se află între Mauritius și Cambodia. România s-a clasat pe locul 39, iar Ucraina pe locul 56.

Pentru a determina clasamentele, cercetătorii de la revista CEOWORLD au compilat, analizat și comparat 159 de țări prin prisma a 12 categorii-cheie: sistemul public de educație, siguranță, egalitatea sexelor, traiul natural, fericirea, costul, accesul la servicii de sănătate, igiena și salubritatea, legile favorabile familiei, concediul de paternitate și maternitate, lipsa sărăciei, libertatea reproducerii și drepturile omului.

Studiul se bazează pe un sondaj detaliat, bazat pe percepții globale, realizat între 2 ianuarie 2021 și 30 ianuarie 2021, de revista CEOWORLD în parteneriat cu Global Business Policy Institute (GBPI). La sondaj au răspuns 260.000 de respondenți, iar marja de eroare este ±1,2 %.