Probabil că știți foarte puține lucruri despre florile de cameră ce stau pe pervazul din casa dumneavoastră. Însă, multe din ele sunt benefice pentru sănătate.

Aloea este un medicament care se isprăvește cu rănile purulente. Este capabilă să tămăduiască tăieturile și arsurile. Va trata o răceală la etapă incipientă. Câteva picături de aloe în nas pe parcursul zilei și puteți uita de nas înfundat. Dacă se dizolvă frunzele acestei plante de cameră în votcă, se primește loțiune pentru pielea grasă.

4 plante de cameră care tratează

Kalanchoea concurează cu aloea la proprietățile de vindecare a rănilor. Dacă se pune pe rană o frunză tăiată, planta medicinală este pe măsură să reducă inflamația ți să calmeze durerea. Acestei plante îi este pe măsură să strângă fistula, extragă puroiul și să dezinfecteze rănile. Kalanchoea poate fi consumată în stare proaspătă. Din plantă se face o tinctură. Peste frunzele de kalanchoe se toarnă apă clocotită în proporție de 1:5, se fierbe 30 de minute pe abur. Apoi se filtrează și se evaporă până la jumătate din volum la foc mic.

4 plante de cameră care tratează

Trandafirul, care de cele mai multe ori este perceput ca o plantă de cameră decorativă, de facto, este un remediu bun de tratament și se isprăvește de minune cu procesele inflamatorii. Pentru asta, nu se pun pe rană petale proaspete de trandafir, ci apă de trandafir. Ea este preparată foarte simplu, peste petalele proaspăt rupte se toarnă apă fiartă călduță și se lasă la infuzat 12 ore.

4 plante de cameră care tratează

Geranium roz este o plantă medicinală unică. Această plantă de cameră frumoasă are efect analgezic, antiinflamator, astringent, hemostatic și antiseptic. Este suficient să se pună pe rană o frunză de geranium și să se facă bandaj. Sucul proaspăt se isprăvește cu otita – o picătură în ureche vă ajută să uitați de boală. Geranium este un remediu profilactic împotriva răcelilor – trebuie să striviți o frunză și să o țineți câteva minute în nas.

Tinctura sau infuzia de geraniu vă poate ajuta să tratați stomatita și angina, dacă se toarnă în cada cu apă – vă poate ajuta la fortificarea oaselor. Geranium în formă de loțiune se recomandă în medicina populară pentru căderea parului, eczeme, ulcere, fistule și dermatite.

4 plante de cameră care tratează