Să fii mamă nu este un lucru ușor. Să fii mamă de fată, nici atât! Există o mulțime de responsabilități și lucruri care trebuie discutate. Uneori o cerți, alteori o lauzi, îi faci observații și ai așteptări de la ea. Încerci mereu să fii o mamă bună, să-i dai sfaturi, să o asculți.

Deși crește foarte repede și învață multe chestii, există câteva lucruri esențiale pe care ai vrea ca fiica ta să le știe până la împlinirea vârstei de 10 ani. Credeți-ne, o va ajuta enorm să știe toate acestea.

Iată care sunt cele 10 lucruri pe care orice fetiță trebuie să le cunoască înainte de a împlini 10 ani și pe care orice părinte trebuie să i le spună:

Este în regulă să plângi

Câteodată vei plânge și fără motiv. Dar asta este în regulă. Respiră adânc și spală-te pe față. Va trece.

Școala este importantă

Notele sunt importante. Temele sunt importante. Așa că trebuie să le faci, și atâta timp cât le faci, vei avea rezultate care te vor duce cât mai sus. Vei putea să realizezi multe.

Ești încă un copil

Chiar dacă vârsta ta este acum formată din două cifre, tu ești tot un copil. Bucură-te de copilărie, joacă-te cu păpușile cât încă mai poți, dormi cu ursulețul! Este perfect normal.

Și prietenii tăi se vor schimba

Toți ne schimbăm. Posibil ca cea mai bună prietena a ta de la grădiniță să nu mai fie cea cu care vei vrea să ieși în gimnaziu. Dar acesta nu este un lucru rău. Pe măsură ce crești, lucrurile pe care le iubești se pot schimba.

Oamenii sunt adesea răutăcioși

Asta nu înseamnă că trebuie să fii și tu la fel. Tratându-i în același mod nu te va face să te simți mai bine. Ai încredere în mine!

Ești atât de frumoasă!

Exact așa cum ești, ești perfectă. Ești o binecuvântare în familia noastră și suntem atât de bucuroși că te avem.

Fii tu însăți!

Asta e mai ușor de zis decât de făcut în perioada aceasta pentru că vei vrea să fii ceea ce prietenii tăi vor să fii. Dar nu, fii așa cum ești tu. Nu te schimba. Cei care nu te vor plăcea pentru ceea ce ești tu cu adevărat, nu îți sunt prieteni.

Sunt mereu aici pentru tine

Chiar dacă adesea sunt prea ocupată sau suprasolicitată, obosită sau orice altceva, totuși îmi voi rezerva timp să te ascult, să te ajut, să te sfătuiesc. Întotdeauna îmi voi face timp pentru tine.

Despre băieți

Din păcate, probabil unii băieți îți vor frânge inima și tu îi vei dezămăgi pe unii dintre ei. Face parte din viață, dar îți promit că de fiecare dată voi fi aici pentru tine pentru a vorbi despre asta.

Încerc să fiu mama pe care ți-o dorești

Deși nu reușesc mereu și deseori mă supăr, ridic tonul sau te cert, de fiecare dată îmi pare rău. Te iubesc mai mult decât orice și voi încerca în fiecare zi să fiu pentru tine mama perfectă.