Cu părere de rău, la momentul actual nu există un sirop miraculos pe care să îl administrezi copilului, iar acesta să nu mai răcească, spune medicul pediatru Monica Burlacu. Cu toate acestea, există totuși câteva soluții excelente pentru prevenirea răcelilor și fortificarea sistemului imunitar al copiilor. Părinții ar trebui să înceapă să respecte această rutină încă din primele zile de toamnă, când temperaturile încep să scadă, iar dimineața, când copiii merg la școală sau grădiniță, vremea răcoroasă nu este chiar prielnică după ce ne-am obișnuit cu zilele toride de vară.

”Să nu uităm că sistemul imun al copiilor este imatur până la vârsta de 7 ani. Suplimentele cu Zinc sau Vitamine D, C, echinaceea, nu previn infecțiile dar în schimb unele studii spun că ar scurta evoluția virozelor, cu câteva zile.”, susține dr. Monica Burlacu.

Înainte de a apela la remediile naturiste binecunoscute, ar trebui să cunoști câteva lucruri importante:

  • Anemia și deficitul de vitamina D, scad imunitatea
  • Stresul scade imunitatea
  • Excesul de zahăr scade imunitatea
  • Deprivarea somnului scade imunitatea
  • Lipsa exercițiului fizic scade imunitatea
  • Supraponderea scade imunitatea
  • Lipsa hidratării corespunzătoare și dieta fără legume, fructe, scad imunitatea

Care sunt însă soluțiile care funcționează cu adevărat în prevenirea virozelor de toamnă și fortifică organismul copilului?

”Copilașii care se nasc cu anumite imunodeficiențe fac forme mult mai severe de boală iar medicul are rolul de a identifica cazurile care prezintă semne de alarmă și care necesită investigații suplimentare sau tratamente speciale. Distanțarea socială și respectarea normelor de igienă sunt cele mai sigure metode de prevenire a infecțiilor. Siropul de cătină, este foarte bogat în minerale și vitamine și recomand câte o linguriță pe zi în timpul sezonului rece tuturor copiilor care merg în colectivitate.”, a mai adăugat medicul pediatru Monica Burlacu.