Pe lângă supa de pui și alte alimente recomandate în această perioadă, specialiştii recomandă și afinele, o sursă excelentă de vitamine ce acţionează eficient contra stării febrile și a răcelilor, în general. Totodată, medicii recomandă să nu dăm fuga la farmacie la primele simptome ale gripei şi să încercăm să luptăm în mod natural cu aceasta. Pe lângă faptul că vă pot feri de răceli și gripe, afinele ajută la reducerea perioadei de extindere a răcelii.
Dintre toate fructele de pădure, afinele au cel mai mare conținut de antioxidanți, deci sunt cele mai eficiente pentru combaterea răcelii. În plus, medicii spun că afinele pot contribui la micșorarea perioadei de răceală. Asta nu înseamnă că murele, coacăzele sau zmeura trebuie ignorate. Pentru efecte maxime, se consumă un mix din aceste fructe - astfel, vă veți feri întreaga familie de virusuri.
Când pot fi introduse afinele în alimentația copilului
Afinele, la fel ca si coacăzele și agrișele, sunt recomandate pentru a fi introduse în alimentația diversificată a bebelușului începând cu vârsta de 6 luni. La fel ca pentru fiecare aliment nou pe care îl oferiți micuţului, nu uitaţi să cereţi sfatul medicului curant şi să urmaţi regula celor 4 zile.
Afinele prezinta pericolul de înec la bebeluși, de aceea li se vor oferi pasate foarte bine până în momentul în care aceștia pot să le mestece.
Cum oferi afinele copilului tău?
Afinele pot fi consumate:
- ca atare/ proaspete
- congelate (le găsim în supermaketuri), în afara sezonului
- sub formă de suc proaspăt sau sirop
- sub formă de pulbere preparată din afine uscate
- sub formă de decoct, din frunze ori fructe uscate
Afinele se pot oferi copiilor ca atare, proaspete, simple, în amestec cu iaurt natural, pe feliuțe de pâine cu unt (proaspete sau sub formă de gem), în diverse prăjituri sau alte deserturi.