Cu toții știm cât este de complicată și chiar anevoioasă perioada tantrumurilor la copii care au vârful lor de manifestare între 2-4 ani. Copilul poate să-și exprime furia în cele mai diverse moduri, în funcție de locul în care se află. Unii copii se târăsc pe podea, țipă și lovesc tot ce găsesc în cale...

Ceea ce ar trebui să știe în primul rând părinții despre aceste tantrumuri ține de faptul că în această perioadă copilul își dezvoltă simțul sau conștiința de sine.

Cu toate că este destul de greu să fii în echilibru constant și să nu reacționezi la aceste schimbări bruște de comportament, există o metodă care funcționează garantat. O mămică a publicat pe rețelele sociale un filmuleț în care încearcă să-și calmeze fiica de doi anișori, folosind o metodă cât se poate de frumoasă și chiar emoționantă.

Înainte de toate, mămica îi spune fetiței să se calmeze și să respire adânc. Chiar dacă și-a prins rău degețelul în ușă, fetița o ascultă atent pe mama ei, care îi mai spune câteva lucruri pe care fiecare fetiță ar trebui să le cunoască și să le repete zilnic: ”Sunt frumoasă, sunt puternică, sunt iubită și merit tot ce-i mai bun.”