În primul rând, nu-ți face griji dacă bebelușul tău s-a născut cu foarte puțin păr pe cap. Este perfect normal să fie așa. Pe măsură ce crește, podoaba sa capilară se va dezvolta corespunzător. Creșterea părului este un aspect ce diferă de la copil la copil, așadar este necesar să ai puțină răbdare. De obicei, majoritatea copiilor au scalpul acoperit de păr până la vârsta de trei ani. Părul copiilor mici tinde să fie lucios și deseori ondulat. Cel mai probabil, podoaba capilară pe care micuțul o are la naștere se va schimba foarte mult în timp.
După cum bine știi, copiii au în general nevoie de o alimentație echilibrată și variată, bogată în vitamine și proteine. Dar ce fel de nutrienți determină creșterea părului acestora?
Vitamina B (biotina) este un ingredient esențial pentru părul copiilor, în special atunci când aceștia sunt foarte mici. Deși volumul podoabei capilare este determinat de ereditate, dezvoltarea acesteia este strâns legată de mâncarea pe care o consumăm.
Așadar, te sfătuim să incluzi următoarele alimente în dieta zilnică a micuțului tău:
- Ouă
- Pâine integrală
- Brânză sau iaurt
- Avocado
- Zmeură
- Sardine
- Somon
- Păstrăv
- Nuci
- Banane
- Roșii
Cât de des trebuie spălat părul copiilor?
Părul copiilor nu trebuie spălat zilnic deoarece nu există niciun risc ca acesta să se usuce. În mod ideal, aceștia trebuie spălați pe cap o dată la două zile. Acest aspect depinde însă și de nivelul de activitate al micuților. Dacă aceștia practică un sport sau transpiră foarte mult, părul lor trebuie spălat mai des. Ai grijă să-ți speli copilul cu produse hipoalergenice ce nu îi vor dezechilibra pH-ul natural al pielii.