Atunci când sunteți cel mai mult siguri, că l-ați învățat pe micuțul dvs. să se comporte corect în societate, el vă uimește printr-o năstrușnicie. Ce facem în astfel de situații – în articolul ce urmează.
Uneori, comportamentul copiilor îi face pe părinți să roșească. Toate mamele și toți tații au fost într-o situație, când odrasla lor, care începe să studieze această lume, spune ceva, care î-i pune în situație pe toți cei prezenți. Copilul însă nu o face intenționat. și, probabil, el trebuie ajutat să se clarifice în toate chestiunile ce țin de etichetă și regulile de comportare.
Supărarea nu este cea mai bună metodă de înțelegere Niciodată nu vă supărați pe copilul dvs. Nu-i expuneți în public pretențiile pe care le aveți față de el. Cea mai optimă variantă – este de a îmbină ceva pozitiv și reproșul ușor. De exemplu: ”Tu ai vrut să faci ceva plăcut, însă din neștiință ai ofensat această persoană. Vom vorbi despre aceasta acasă”.
Nu exagerați la capitolul ascunderii lipsei de tact la copil. Nu încercați să ascundeți lipsa de tact al copilului sau să-i găsiți o scuză. Dvs. la fel admiteți greșeli în viață. Fiecare om, fie că este foarte mic are dreptul să greșească.
Tactul nu este înțeles de copii.
Simțul tactului – este un fenomen social foarte fin. Acesta este dificil de învățat pentru un adult, dacă acesta vrea ca complimentele lui să fie primite corect. Așa dar nu cereți prea mult de la micuțul dvs. Cea mai bună metodă de al învăța să fie tactic – este să vorbiți despre lucruri bune pe înțelesul lui, care exclud interpretările multivariate. Lăsați-i pe copiii dvs. să să concentreze pe posibilitatea de a face un compliment, decât să arătați stranietățile în comportamentul altei persoane.
Capacitatea de a primi mulțumirea.
Din moment ce capacitatea de a primi mulțumirea – este la fel o artă, care trebuie învățată de mic copil, învățați-l pe micuț să spună ”mulțumesc” la fiecare acțiune pozitivă îndreptată în direcția lui – fie că este vorba despre un măr sau o bomboană, pe care i-a dat-o un prieten de-al dvs..
Și cel mai important – fiecare eroare în comportamentul copilului poate fi transformată într-o glumă, care nu-l va ofensa și va atenua impresia unui eșec în lupta cu regulile de bună purtare.