Orice mamă își dorește să-și ferească micuțul de alergii, iar în ceea ce privește consumul de pește, o strategie care va da roade este să îi dai să mănânce pește încă din copilărie, spun cercetătorii suedezi.
Un studiu recent realizat de suedezi a scos la iveală faptul că peștele are proprietatea de a îmbunătăți sistemul imunitar al celor mici. Consumat până la vârsta de 12 ani, are capacitatea de a preveni această problemă de sănătate, relatează Medical Daily.
Experți de la Stockholm au analizat datele referitoare la peste 3.000 de copii, părinții răspunzând la chestionare legate de alimentația lor și factori ce țineau de mediul înconjurător când odraslele lor aveau un an, doi, patru, opt și 12 ani.
La 8 ani, copiilor li s-a făcut și un test pentru a se determina dacă sunt alergici la ceva. S-a descoperit că în cazul subiecților care consumau pește, riscul de a avea astfel de alergii era scăzut cu 74%.
Pentru moment nu se știe cu exactitate ce anume din compoziția peștelui are această urmare benefică. Se presupune însă că ar fi vorba de acizii grași Omega-3. Totuși, trebuie să se țină cont de tipurile de pește care conțin cantități mari de mercur, de evitat fiind rechinul, peștele spadă, macroul și anumite tipuri de ton, după cum menționează The American Journal of Clinical Nutrition.
Studii anterioare au arătat că peștele îmbunătățește activitatea cerebrală în cazul vârstnicilor, protejează de boli de inimă și întărește sistemul imunitar, indiferent de vârstă.