De ce copiii strică jucăriile? Vor să afle cum sunt construite acestea? Această explicație ar fi pe placul majorității părinților: crește un inventator. Dar poate copilul strică jucăriile din dorința de a distruge totul în jur? Și aceasta este o problemă pur psihologică? Vom încerca să răspundem la aceste întrebări.

Ce facem dacă copilul strică jucăriile?

Copiii nu știu prețul jucăriilor și nu trebuie să așteptați, că ei vor regreta faptul, că au defectat-o. Excepție este jucăria preferată, dacă una similară există la copilul dvs..

Posibil copilul dv. are prea multe jucării? Adunați o parte din ele și ascundeți-le. Nu așteptați, că copilul își va recunoaște vina. Uneori, copiii strică jucăriile, pentru a afla ce este în interiorul lor, cum este construită... De regulă, acești copiii cresc viitori ingineri, cercetători și inventatori. Pentru o perioadă anumită de timp încetați să-i procurați jucării copilului dvs. Dacă va cere, spuneți-i, că nu vedeți sensul, deoarece el nu le păstrează. Nu acuzați copilul și nu-l condamnați, vorbiți calm și binevoitor. Dacă ați luat această decizie – fiți fermi pe poziții, nu cedați în fața plânsului și a isteriilor. Îmbrățișați copilul, liniștiți-l și încă o dată spuneți-i că temporar nu-i veți cumpăra jucării, pentru că le strică. Totodată, spuneți-i copilului, că are o posibilitate frumoasă de a strica până la capăt tot ce are acasă, după care împreună veți decide ce să faceți mai departe.

Reluați achiziționarea jucăriilor peste o perioadă de timp.

Ce facem dacă copilul strică jucăriile?