Cireșele sunt în plin sezon, iar tu ai de gând să le introduci în alimentația bebelușului? Iată tot ce trebuie să știi despre introducerea cireșelor în dieta micuțului tău.
Cireșele sunt foarte gustoase și pline de vitamine, așa că mulți dintre părinți se întreabă când îi pot da bebelușului cireșe.
Când pot mânca bebelușii cireșe?
Cel mai bine este să introduci acest fruct în alimentația bebelușului de 8 luni. Cu toate acestea, după consultarea unui medic pediatru, îi poți da cireșe puiului tău și imediat cum începi diversificarea la 6 luni.
Valoarea nutrițională a cireșelor:
Cireșele sunt o sursă bună de beta-caroten, vitamina C și sunt lipsite de grăsimi, colesterol și sodiu. O cireașă coaptă conține aproximativ 82% apă. O cană de cireșe de aproximativ 140 g are 85-90 de calorii. Aceeași cantitate de fructe va conține aproximativ 3 grame de fibre, calciu, proteine și fier.
Cireșele sunt recunoscute ca fiind unele dintre cele mai bogate fructe în antioxidanți și controlează hormonul melatonină care ajută la reglarea unui ciclu de somn adecvat.
Beneficiile cireșelor:
- Cireșele conțin mai mult beta-caroten decât afinele sau căpșunele. Prin urmare, ele cresc imunitatea bebelușului, îi fac pielea să strălucească și menține vederea sănătoasă.
- Cireșele conțin o cantitate numeroasă de fibre care ajută la prevenirea constipației.
- Fructele sunt bogate în antioxidanți, care ajută la dezvoltarea și funcționarea corectă a creierului unui bebeluș.
- Previn anemia, deoarece sunt bogate în fier.
- Cireșele reglează melatonina, hormonul care induce un somn mai bun bebelușilor care dorm mai puțin.
- Sunt fructe suculente, prin urmare, cireșele țin corpul departe de deshidratare.
- Conținutul de calciu din cireșe ajută la dezvoltarea oaselor sănătoase.
- Conținutul de antocianină din cireșe reduce inflamația și astfel previne durerile.
Cum alegem cireșele pentru bebeluși:
Caută întotdeauna cireșe coapte care au culoarea uniformă. Cireșele care au culoarea mai închisă vor fi mai dulci.
Cireșele proaspete trebuie depozitate în frigider, după ce au fost spălate. Totuși, scoate cireșele de la frigider cu ceva timp înainte de a le consuma bebelușul.
Cum prepari cireșele pentru bebeluși?
Scoate sâmburii cireșelor, pune-le într-un vas și amestecă-le la blender. Poți adăuga mere sau orice alt fruct mănâncă puiul tău.
Pot bebelușii să fie alergici la cireșe?
Alergia la cireșe este destul de rar, dar există oamnei care sunt alergici la aceste fructe. Dacă micuțul tău este alergic la polen, atunci poate fi alergic și la cireșe. În cazuri foarte rare, un copil poate suferi de simptome severe, cum ar fi anafilaxia, urticaria sau probleme gastrointestinale, precum vărsăturile, diareea sau crampele stomacale.
Precauții înainte ca bebelușul să consume cireșe:
Este imperativ să verifici dacă bebelușul este alergic la polen. În cazul în care are alergie la polen, nu ar trebui să-i dai cireșe.
Pentru bebelușii care tocmai au început să consume solide, poți face piure de cireșe sau îi poți tăia fructele în bucăți mici, pentru a le consuma. Amintește-ți să scoți de fiecare dată sâmburii cireșelor, înainte ca puiul tău să le mănânce.