Febra pe care o are copilul tău este un factor de stres și un motiv de mare îngrijorare. Conform unor studii, dacă copilul tău este sănătos, febra nu trebuie să te sperie. Febra este reacția organismului la infecția care îți îmbolnăvește copilul. Dacă temperatura este prea mare, devenind inconfortabilă, există câțiva pași pe care îi poți urma, astfel încât el să se simtă mai bine.

Dacă febra continuă să fie ridicată și dacă persistă câteva zile la rând, este necesar ca medicul pediatru să fie anunțat.

Iată câteva metode eficiente care te ajută să îi scazi copilului febra, în mai puțin de 5 minute:

1. Cartofi rași

Mai întâi spală și curăță cartoful de coajă, apoi rade-l și pune-l în șosetele copilului.

mamaplus

2. Brandy și apă

Diluează câteva picături de brandy într-o ceașcă mică de apă, apoi înmoaie o cârpă în amestec și pune-o în șosetele copilului.

3. Pune un prosop rece și umed pe fruntea copilului, în timp ce se odihnește.

4. Fă copilului o baie călduță în cadă, sau cu buretele. În timp ce apa se evaporă de pe piele, temperatura corpului se va micșora. Nu folosi apărece. Apa rece poate declanșa frisoane, iar febra poate crește.

5. Dă-i copilului suficiente fluide și mâncăruri reci precum înghețată și iaurt, pentru a ajuta ca temperature să scadă și corpul să fie hidratat.

6. Folosește un ventilator. Din nou, nu vrei ca fiul sau fiica ta să facă frisoane. Menține ventilatorul la viteza cât mai mică, astfel încât aerul să circule, nu să fie trimis direct către copil.

7. Dă jos surplusul de haine de pe copil, astfel încât căldura să iasă mai repede prin piele. Îmbracă-l cât mai subțire. Dacă îi este frig, pune pe el o pătură subțire, până când se încălzește.

8. Dacă este în casă, este recomandat pentru copil să stea într-un loc răcoros. Dacă este afară, e indicat să stea la umbră.