mamaplus

De ce unele femei nasc doar băieți sau doar fete?

-
//
02.08.2021

Majoritatea familiilor au copii de ambele sexe, în timp ce unii părinți pot concepe doar băieți sau doar fete. Deocamdată nu există nicio modalitate prin care genele familiei tale pot avea un efect asupra faptului că vei avea copii de același sex. Se cunoaște însă faptul că sexul bebelușului este determinat de bărbat.

În timp ce unii oameni cred că sexul unui copil este dat de mamă, deoarece ea este cea care îl poartă în pântece, în realitate tatăl este cel care determină sexul copilului. Spermatozoizii poartă cromozomi pentru ambele sexe. Unii spermatozoizi poartă cromozomi X pentru fete, în timp ce alții poartă cromozomi Y pentru băieți. În timp ce o femeie poartă 2 cromozomi X, sexul nou-născutului depinde de spermatozoizii (X sau Y) care pătrund în ovul.

Dacă femeia trece printr-o perioadă de stres, ar putea să nască o fetiță

Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit câțiva factori care ar putea influența sexul bebelușului. S-a dovedit că, după perioade stresante, precum dezastrele naturale, au fost născuți bebeluși de sex feminin. Acest lucru ar putea fi cauzat de stresul la care au fost expuse viitoarele mame.

Consumul de alimente specifice ar putea duce la șanse mai mari de a avea o fată

Consumul anumitor alimente mărește șansele de a concepe o fată. De exemplu, reducerea sării și consumul multor produse lactate ar putea crește șansele de a avea o fetiță. Pe de altă parte, mamele ale căror diete sunt pline de alimente bogate în sodiu și potasiu sunt mai predispuse să nască băieți.

De cele mai multe ori, dacă o mămică are copii de același sex, este doar o coincidență

Se cunoaște faptul că echilibrul de gen a rămas același timp de secole și nu există aspecte care să îl poată schimba semnificativ. Familiile care au mulți copii de același sex sunt destul de rare. Fiecare copil are 50% șanse de a fi băiat sau fată. Deci, de exemplu, pentru 3 copii, șansa ca toți să fie bărbați este: 0,5 X 0,5 X 0,5 = 0,125, sau 12,5%.