mamaplus

Ceaiul de mușețel. 8 beneficii pentru copilul tău

-
//
20.03.2019

Considerată una dintre cele mai consumate plante erbacee din întreaga lume, mușețelul este folosit de mii de ani de oameni datorită proprietăților sale de vindecare. Aceasta plantă îl poate ajuta și pe micuțul tău.

mamaplus

Iată 8 beneficii ale mușetelului pentru copilul tău

1. Îl ajută să doarmă mai bine

Sigur ai băut vreodată ceai de mușetel pentru a te relaxa, deci ar fi logic să crezi că poate ajută și copilul să doarmă mai bine. Mușetelul conține mai multe substanțte care funcționează la fel că și medicamentele de dormit. Oferă-i micuțului tău ceai de mușețel, nu foarte concentrat, deoarece funcționează că un remediu eficient și natural pentru stimularea somnului.Cum să pregăteșți un ceai de mușețel potrivit pentru bebelușul tău:

  • Se fierbe o cană de apă, se adaugă o linguriță de flori de mușețel sau un pliculeț.
  • Se scurg florile / se scoate pliculețul
  • Se lasă ceaiul să se răcească și apoi se pune în biberon.

2. Ajută la ameliorarea colicilor

Dacă bebelușul are crize de plâns spontane și prelungite este foarte posibil să sufere de colici, care pot apărea din cauza problemelor digestive, potrivit WebMD. Ceaiul de mușețel ajută adesea bebelușîi datorită proprietăților sale antispastice care ameliorează crampele stomacului cauzate de gaz și balonare. Deși un ceai de mușețel se dovedește a fi un remediu eficient la domiciliu, există și produse care conțîn mușețel menit să amelioreze colicii.

3. Ajută când apar dinții

Dincolo de prezența salivei și de nevoia de a bagă mâinile în gură, dentiția poate fi o sursă de durere și disconfort pentru copii. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, mușețelul este o alternativă sigură și naturală pentru a calmă durerile. Se înmoaie un șervețel de bumbac în ceai și i se da bebelușului să muște. Copiii mai mari, care au dureri de dinți pot bea ceai pentru calmare.

4. Relaxează în timpul băii

Mușețelul nu este doar un relaxant natural care ameliorează stresul și iritabilitatea și stimulează somnul, proprietățile sale antiinflamatoare oferă îngrijire pentru pielea și părul copilului. Încerca să speli bebelușul cu săpun sau șampon hipoalergenic de mușețel, pentru că hrănesc pielea și părul. De asemenea, se pot amestecă 3 până la 5 picături de ulei de mușețel și ulei de migdale, care se pot pune în apă pentru baie.

5. Întărește sistemul imunitar

Proprietățile sale antibacteriene pot ajută la întărirea sistemului imunitar al bebelușului. Mușețelul promovează producerea de celule albe din sânge (macrofage și limfocite B), care reprezintă principala sursă de protecție împotriva infecțiilor sistemului imunitar al micuțului. Dată viitoare când se apropie sezonul de gripă, întărește imunitatea bebelușului cu o doză de mușețel.

6. Remediu pentru cruste de lapte

Multe mame s-au confruntat cu crusta de lapte sau dermatita seboreica la copii și este destul de neplăcută. Deși dispare în mod normal între 6 și 12 luni, în unele cazuri se poate agrava dacă nu este tratată. Mușețelul este plin de proprietăți astringențe care ajută la vindecarea crustei de lapte prin constricția glandelor hiperactive care provoacă această afecțiune.

Plantă conține, de asemenea, sulfat de condroitina, care, la rândul sau, calmează pielea și reduce pruritul. Se amestecă câteva picături de ulei de mușețel terapeutic cu ulei de nuca de cocoș și se freacă ușor zona afectată. Se lasă câteva minute să acționeze și apoi se șterge cu un servețel umed sau cu o perie moale.

7. Îndepărtează erupțiile cutanate

Majoritatea copiilor suferă de o erupție cutanata la un moment dat și nu este nimic mai rău decât să-ți vezi micuțul deranjat de un funduleț roșu, inflamat și iritat. Deși aplicarea unei creme sau unguent fără prescripție medicală pentru tratarea eruptiilor cutanate oferă de obicei rezultate, poți face și un amestec din 2 cești de ceai de mușețel și o linguriță de miere cu care să tratezi zona afectată. Mușețelul și mierea acționează că un puternic remediu antiseptic care calmează și vindecă pielea bebelușului.

8. Ajută la calmarea sughițului

Sughitul nu îi deranjează prea mult pe copii și trece de la sine, dar uneori poate fi deranjant pentru bebeluși. Mușețelul poate fi util pentru calmarea sughitului, deoarece proprietățile sale de relaxare ușurează contracțiile diafragmei care provoacă aceste sughițuri. Se amestecă câteva picături de ulei de mușețel cu câteva linguri de ulei vegetal (cum ar fi uleiul de migdale, de exemplu) și se masează ușor burtă micuțului.

mamaplus

În privința ceaiului de mușețel, părerile specialiștilor sunt împărțite. Unii dintre ei susțin că este bun pentru bebeluși, chiar și la vârstă de 1-2 luni, alții spun că orice plantă poate fi toxică pentru un copil atât de mic și ceaiurile ar trebui să fie administrate abia după 6 luni.

Atenție!!! Deși mușețelul nu are efecte adverse, este important să te asiguri că produsele pe care le folosești conțin mușețel în formă pură și să consultați pediatrul înainte de a utiliza orice remediu natural.