mamaplus

Caz unic! O femeie diagnosticată cu endometrioză a născut cvadrupleți

-
//
26.03.2021

Un cuplu din Statele Unite ale Americii au fost copleșiți de emoții în timpul primei ecografii. După ani la rândul în care s-au chinuit să devină părinți, Ashley și Tyson au aflat că vor avea cvadrupleți. 

Endometrioza a fost diagnosticul pe care medicii i l-au pus lui Ashley, încă de când avea 20 de ani. Potrivit studiilor, boala este a doua cea mai frecventă cauză a infertilității, 30 – 40% dintre femeile diagnosticate fiind infertile. Endometrioza consta în dezvoltarea mucoasei care acoperă pereții interni ai uterului în altă parte decât ar trebui precum la nivelul ovarelor, a trompelor uterine, pe peretele abdominal intern, vezica urinara, intestin.

La 27 de ani, femeia a aflat că așteaptă cvadrupleți și mai exact patru fetițe identice!

Surpriza a fost cu atât mai mare pentru cei doi, cu cât de-a lungul anilor s-au chinuit foarte mult să devină părinți. Ceea ce i s-a întâmplat lui Ashley e un caz special, care se întâmplă 1 la 70 de milioane.

„Nu doar că avem cvadrupleți, dar avem două seturi de gemeni identici, ceea ce e foarte rar, un caz la 70 de milioane.”, a declarat tatăl fetițelor.

Între timp, ele au mai crescut. Vezi cum arată în pozele de mai jos.

mamaplus
mamaplus