mamaplus.md

Ce trebuie să mănânci și ce nu trebuie ca să ai mai mult lapte chiar imediat după naștere?

-
//
17.01.2019

După naștere este posibil să ai sau să nu ai lapte. Dar ce te faci în cazul în care laptele matern lipsește cu desăvârșire? Iată câteva soluții testate!

mamaplus.md

Alăptarea este un proces cât se poate de frumos și natural 100%. Deși am putea să intervenim pentru a beneficia de mai mult lapte matern, nu trebuie totuși să forțăm prea mult nota și să lăsăm ca totul să se întâmple firesc. Cu toate acestea, în cazul în care lactația întârzie încă de la început ai putea să încerci mai multe recomandări venite din partea unor medici pediatri și să ai în vedere menținerea unei alimentații cât mai echilibrate.

Deși poate părea puțin nefiresc, glandele galactifere se pregătesc pentru alăptare încă din timpul sarcinii, de obicei din timpul trimestrului doi de sarcină. Încet, încet, schimbările hormonale ce se petrec în organism vor pregăti totul pentru ca sânul să poată produce cantitatea de lapte matern necesară hrănirii bebelușului chiar imediat după naștere.

Progesteronul va stopa procesul de alăptare de dinaintea nașterii, iar valorile mari ale estrogenului vor influența canalele galactifere pentru a avea loc lactația. Cu toate acestea, principalul hormon care este implicat în alăptare este prolactina. În același timp, medicii precizează că atât FSH-ul, cât și gonadotropina corionică umană, dar și LH-ul sunt alți hormoni implicați în cadrul acestui proces natural.

Sursa: alaptarealasan.ro