Majoritatea copiilor în primele luni de viață manifestă așa numitele colici abdominale.
Devin agitați, triști, cu reprize frecvente de plâns. Cu astfel de situații s-au confruntat și vedetele-mămicile de la noi din țară.
Irina Negară, Karizma, Mariana Șura, Rusalina Russu sunt doar câteva exemple. Fiecare dintre cele patru mămici au reușit cu succes să depășească perioadele mai puțin plăcute.
Aceste au dezvăluit remediile la care au apelat când micuții lor aveau colici.
Iată câteva dintre ele:
Rusalina Russu
„Testul numit ”răbdarea mamei” sunt, fără îndoială, colicile. Fiecare ”pârț” e întimpinat cu aplauze și fiecare ”auraș” din scutec e examinat cu minuțiozitate. Am trecut de 2 ori testul. Cu primul băiețel ne-am chinuit mai mult, am încercat de toate până ne-a ajutat medicul fitoterapeut.
O simplă metodă:
O linguriță de sare la un păhar de apă fiartă, dintre care se folosește aproximativ 50 gr pentru clismă 5 zile și respectiv o linguriță de zahăr la un pahar de apă. Sarea și zahărul se alternează – o zi una o zi alta, 10 zile.
Zahărul reface flora, îmbogățind-o cu bacterii pozitive, iar sarea scoate mucozitatea (care chinuie burtica). Pe noi remediul asta ne-a calmat și ne-a vindecat.
Cu al doilea baby am apelat la un preparat farmaceutic de care sunt foarte mulțumită. Țin să specific ca pe Darius l-am născut la sfârșit de mai, deci în sezonul fructelor și legumelor. Sunt o mare pofticioasă, așa că din primele zile am mâncat cireșe, apoi piersici, acum struguri…în cantități moderate. Burtica piticului meu nu făceа probleme.”
Irina Negară
„Noi din fericire nu ne-am confruntat cu colicile des. Din câte îmi amintesc, o fost o singură dată când Andreea a avut o criză mai acută, cu dureri și plângea de nu puteam s-o ajutăm cu nimic.
Pentru astfel de situații eu am încercat să fiu atentă la alimentația mea, să evit produsele cu coloranți artificiali, în special produsele prăjite, cu grăsimi ce i-ar putea provoca colici. De asemenea, am ținut cont de recomandările medicilor. Alimentația incorectă atât amamei, cât și a fătului are un impact negativ asupra sănătății copilului, nu doar de moment, ci pentru întreaga viață”.
Mariana Șura
„Evelina a avut colici până la aproximativ 5 luni. Mă străduiam să nu mănânc gras, prăjit, condimentat. Mai mult, am folosit și 2 preparate farmaceutice pe care ni le-a recomandat medicii. Totodată, am apela și la propria-mi metodă: am înscris pe un CD circa 3 ore de sunete albe pentru bebeluși, pe care îl ascultam, în special atunci când Evelina nu se simțea prea bine.
Noi și la metode naturiste am apelat. Am băut foarte mult ceai de anason și fenicul, ce stimulează lactația, fiind un remediu eficient și pentru colici. ”
Olga Fesenco (Karizma)
„Daria nu prea ne-a făcut problemuțe cu colicele. Au fost situații în prima luna atunci când ei, copiii se adaptează noului mediu. Noi totuși am ascultat indicațiile medicului și i-am administrat medicamentele pe care ni le-a indicat. Iar mămicilor cred că le-aș recomanda masajul burticii copilului, și nu doar în astfel de situații. De asemenea, să aibă grijă la alimentație în special dacă alăptează. Eu, de exemplu, eram gata să mănânc doar brânzeturi și cășuțe (care nu sunt cele mai gustoase), ca să-i fie fetiței bine!”
Sursa: Mamaplus.MD