Cu siguranță, laptele matern este esențial pentru bebeluși în primii ani de viață, însă odată cu debutul etapei de diversificare a alimentației copilului, apar câteva aspecte noi, pe care ar trebui să le cunoști din timp. Unul dintre acestea ar fi temperatura optimă a mâncării bebelușului.
Dacă folosești amestecuri nutritive artificiale, este important să monitorizezi cu strictețe temperatura alimentelor pe care le consumă bebelușul. Micuțul ar putea respinge mâncarea prea fierbinte, iar dacă e prea rece – o va asimila foarte greu. Și atunci, ce-i de făcut?
Ei bine, pentru asta ai nevoie de un termometru digital alimentar pentru bebeluși, care îți va fi de folos. Pediatrii recomandă ca temperatura alimentelor pe care le consumă bebelușul să fie constantă, adică între 20 și 30 grade C.
Alte sfaturi utile pentru părinți:
- Dacă utilizezi borcane de hrană de bebeluși, pune-le în apă caldă pentru a le încălzi.
- Dacă încălzeşti mâncarea în prealabil, nu o lăsa să se răcească prea mult la temperatura camerei; bacteriile încep să se dezvolte în două ore și să se multiplice rapid.
- Verifică dacă mâncarea este caldă în totalitate, testând-o în profunzime. Apoi asigură-te că nu este prea fierbinte înainte să hrăneşti bebelușul, amestecând mâncarea pentru a elimina orice părți fierbinți.
- Nu reîncălzi niciodată mâncarea decât o dată și apoi aruncă resturile. Mâncarea care a fost în contact cu gura sau tacâmurile bebelușului poate conține bacterii.