În casa în care crește un omuleț micuț nu doar că nu trebuie să existe murdărie și praf, acolo trebuie creat un anumit microclimat specific – este vorba și despre anturajul care poate influența dezvoltarea copilului, și despre iluminatul spațiului, și despre parametrii aerului (temperatură, puritate, umiditate), și, desigur, despre curățenia jucăriilor și a obiectelor micuțului.
Rețineți, jucăriile trebuie spălate săptămânal!
Microbii pot trăi pe jucării timp îndelungat, de aceea jucăriile cu care micuțul intră cel mai des în contact trebuie spălate regulat. Este destul de simplu să dezinfectăm lucrurile copilului, de la jucăriile de plastic până la scăunelul de masă. Dizolvați în apă puțină soluție dezinfectantă fără miros puternic și clătiți obiectele. Iar măsuța unde mănâncă micuțul trebuie ștearsă foarte bine după fiecare masă. Pentru toate aceste procese se potrivește de minune gelul-dezinfectat pentru lucrurile copiilor „Ушастый нянь” cu extract de dentiță și gălbenele.
Gelul este ideal pentru spălatul diferitor obiecte ale micuților: cădițe, olițe, jucării, mobilă, precum și pentru spălatul pardoselilor și oricăror alte suprafețe lavabile cu care copilul intră în contact: mese, podele, vase de bucătărie.
Mod de utilizare:
Totul este foarte simplu – gelul poate fi folosit atât sub formă dizolvată, cât și nedizolvată.
Nedizolvat: aplicați o cantitate mică pe un burete, spălați suprafețele, apoi clătiți cu apă curată și ștergeți bine.
Dizolvat: pentru spălatul suprafețelor mai mari, dizolvați 2-3 linguri de gel (20-30 ml) în 5 litri de apă caldă. Folosiți gelul dizolvat pentru curățarea suprafețelor vopsite sau date cu lac. Înainte de utilizare pe suprafețe din materiale necunoscute, testați acțiunea produsului pe o porțiune puțin vizibilă. Înainte de prima utilizare, agitați sticla de produs.
Sfat: La cumpărarea oricăror jucării, verificați cu atenție posibilitatea spălării ei în mașina de spălat. De regulă, informația privind modul de spălare este indicată pe etichetă sau pe o panglică specială prinsă de jucărie. Jucăriile pot fi spălate în cădița copilului sau într-un lighean. Jucăriile din plastic trebuie spălate bine în apă în care a fost dizolvată cantitatea recomandată de gel „Ушастый нянь”, iar apoi clătite și lăsate să se usuce. La necesitate, jucăriile pot fi uscate cu foenul sau șterse cu un șervețel moale curat. Jucăriile de lemn nu suportă umiditatea, de aceea ele trebuie șterse bine imediat după spălare, pentru a nu distruge suprafața lăcuită. Jucăriile din cauciuc se spală cu o perie obișnuită.
Rețineți: Jucăriile și alte lucruri cu care micuțul vine în contact trebuie spălate săptămânal, în special dacă în casă există animale. După însănătoșirea copilului bolnav, toate jucăriile lui trebuie dezinfectate.