mamaplus

Nu porniți flash-ul în timp ce îi faceți poze bebelușului. Cazul șocant care a făcut înconjurul lumii

-
//
01.07.2022

Un bebeluș nu va mai putea să vadă niciodată cu un ochi după ce un prieten al părinților i-a făcut o poza cu flash-ul pornit. Doctorii au declarat că bebelușul a suferit vătămări ireparabile la ochi, după ce i s-a făcut poza cu flash. Cazul a făcut înconjurul lumii, iar medicii avertizează părinții în mod repetat că acest obicei este unul extrem de periculos pentru copilașii mici.

La acea vreme, bebelușul avea trei luni. Părinții au observat că este ceva în neregulă cu el la puțin timp după ce a fost făcută fotografia. După incident, copilul a început să vadă tot mai prost cu ochiul stâng, iar cu ochiul drept nu mai vede deloc. Orbirea este permanentă, ar vederea nu va putea fi recuperată nici pe cale chirurgicală.

Flash-ul a provocat degenerarea maculară, afectând zona ochiului unde razele de lumină sunt focusate. Macula nu este complet dezvoltată la copiii mai mici de patru ani, asta însemnând că aceștia sunt foarte sensibili la lumina puternică.

mamaplus

Experții susțin că și în cazul în care bebelușii închid din reflex ochii la lumina puternică, expunerea timp de câteva milisecunde poate cauza vătămări permanente. Ei avertizează părinții să fie atenți la lumina puternică din baie atunci când își spală copilașii.