Spălatul și călcatul hainelor micuților este, probabil, una dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă toate mămicile tinere. Cum se calcă body-urile și rochițele? La clătirea scutecelor trebuie folosit balsam de rufe?
Pentru a găsi răspunsuri la aceste întrebări, vă oferim câteva sfaturi care vă vor fi de folos în gospodărie și vă vor ajuta să depășiți toate greutățile maternității.
Există câteva abordări ale problemei spălatului și călcatului lucrurilor pentru copii: cel tehnologic și cel natural.
Fiecare mămică alege singură metoda care îi convine mai bine, ea poate folosi doar produse naturale sau poate alege din multitudinea de detergenți speciali, soluții pentru îndepărtarea petelor și balsamuri de rufe care există pe piața noastră. De asemenea, puteți alterna cele două metode.
Dacă preferați prima abordare, adică cea tehnologică, nu trebuie să uitați că pentru înmuierea și spălatul lucrurilor pentru copii trebuie utilizate doar produse de curățat special concepute pentru micuți, create pe baza detergenților și a balsamurilor obișnuite, dar având un procent mai scăzut de îmbinări chimice periculoase și fiind mai puțin alergenice.
În orice caz, înainte de a folosi orice produs de spălat, citiți compoziția acestuia. De asemenea, înainte de spălare consultați indicațiile de pe eticheta lucrurilor pentru micuți.
Cum să spălăm corect rufele pentru copii
Dacă spălați lucrurile copiilor în mașina de spălat, folosiți detergenți speciali cu o compoziție chimică.
Dermatologii consideră că balsamul obișnuit aromatizat pentru lenjerie și alte produse de clătire pot provoca alergii. De aceea, ele nu pot fi folosite pentru spălarea hainelor micuților până la vârsta de trei ani. Dar există și balsamuri care nu provoacă alergii la copii și acestea pot fi folosite chiar din primele zile de viață a micuțului. După clătirea hainelor cu balsam, călcatul este mult mai ușor.
Un astfel de produs este balsamul de rufe pentru copii „Ушастый нянь” cu aloe vera. Unicitatea lui constă în faptul că este perfect pentru a conferi rufelor moliciune după spălare, a ușura călcatul și a elimina electricitatea statică. Poate fi folosit pentru hainele copiilor de orice vârstă, inclusiv ale nou-născuților, și ale persoanelor predispuse spre reacții alergice.
Avantajele acestui balsam constau în următoarele:
- Nu conține coloranți.
- Este testat dermatologic. Nu provoacă reacții alergice.
- Componenții activi care intră în compoziția lui, așa ca extractul de aloe vera, au acțiune tonifiantă, revigorantă, calmantă și emolientă asupra pielii.
De asemenea, acesta:
- ușurează călcatul;
- elimină electricitatea statică;
- reduce numărul de cute după spălat;
- protejează țesăturile împotriva uzurii;
- conține extract de aloe vera, care este cunoscut datorită proprietăților sale emoliente, hidratante și calmante asupra pielii;
- este potrivit pentru întreaga familie, inclusiv pentru nou-născuți.
Toate lucrurile pentru copii pot fi spălate la temperaturi de la 40 până la 60 de grade, în funcție de tipul țesăturii și nivelul de murdărire. Dar, în acest caz, este obligatoriu ca după spălare hainele să fie tratate termic, adică să fie călcate sau uscate în mașini speciale de uscat la temperaturi înalte. Țesăturile de bumbac foarte murdare pot fi spălate și la 90 de grade. Însă este totuși mai bine ca în prealabil acestea să fie înmuiate cu detergentul pentru copii „Ушастый Нянь”, iar apoi spălate la temperaturi mai joase ale apei, pentru a nu afecta țesătura. Rețineți că toate hainele copiilor de până la un an trebuie, în mod obligatoriu, să fie tratate termic. Aplicați sfaturile de mai sus și micuțul dumneavoastră va fi întotdeauna curat și se va simți minunat, iar dumneavoastră veți fi cea mai bună mămică din lume.
Alegeți întotdeauna produse de calitate pentru spălatul și clătitul hainelor celor mici.