mamaplus

”Dormi și tu în timp ce doarme bebelușul” și alte sfaturi fără rost pe care mamele nu vor să le audă

-
//
06.05.2022

În perioada postpartum, unicul ajutor de care vei avea nevoie cu adevărat din partea rudelor este cel moral, mai puțin de ordin cotidian. Fiecare experiență este diferită și ceea ce a funcționat în cazul mătușei sau al bunicii tale, s-ar putea să nu funcționeze și cu bebelușul tău. Tocmai de aceea, am adunat aici cele mai nesolicitate sau chiar enervante sfaturi pe care mămicile nu vor să le audă și nu au nevoie de ele.

Dormi și tu în timp ce doarme bebelușul

Nu. Proaspetele mămici nu pot dormi în timp ce doarme bebelușul lor. Au atâtea treburi de rezolvat. Cineva trebuie să se ocupe și de spălatul hainelor, a vaselor, de curățenie în casă… și dacă mai rămâne timp, și de pregătirea mesei. Mamele nu sunt doar persoanele care îngrijresc bebelușii, ci sunt persoanele care îngrijesc întreaga casă și familie.

Trebuie să mănânci mai mult pentru ca laptele tău matern să fie bogat în grăsimi

Nu trebuie să mănânci cât pentru 2 persoane ca laptele tău matern să aibă suficiente grăsimi. Trebuie doar să ai o dietă echilibrată și variată.

Învață-ți copilul să împartă lucrurile cu ceilalți ca să nu devină o persoană egoistă

Adulții le cer adesea copiilor să-și împartă jucăriile cu ceilalți copii, fără să se gândească la faptul că-i încalcă limitele. Dacă micuțul tău nu are chef să-și împartă jucăria cu un alt copil, respectă-i decizia.

Ar trebui să mai faci încă un copil

Cel mai probabil nici nu te-ai dezmeticit bine de la nașterea primului tău copil și deja persoanele din jurul tău îți spun că ar trebui să-l faci și pe al doilea. Poate fi ceva mai enervant de atât?

Bebelușul ar trebui să doarmă la el în pătuț

Pentru unele mămici, este mult mai confortabil să doarmă cu bebelușul în pat, însă unele persoane nu înțeleg lucrul acesta. Tot ceea ce contează este să faci ce simți și ce crezi că este cel mai potrivit pentru tine.

Ar trebui să-ți înveți copilul să folosească olița

Fiecare copil se dezvoltă în ritmul său și cu siguranță va învăța să dobândească anumite abilități până la o vârstă anume. Folosirea oliței nu a ajutat pe nimeni să devină vreun geniu.