Peste 60% dintre cazurile de gripă la copii sfârșesc prin dezvoltarea unei infecții a urechii. Și, cum bebelușii nu te pot atenționa că îi doare urechea sau că se simt rău, este important să înveți să recunoști simptomele specifice infecțiilor la această vârstă, pentru a putea merge cu el la medic în vederea prescrierii tratamentului adecvat.

Atingerea frecventă a urechii afectate

Disconfortul pe care durerea cauzată de infecție îl va determina pe cel mic să ducă frecvent mânuțele la urechea afectată. Probabil că atingerile vor fi scurte sau că va încerca să tragă de lobul urechii pentru a atenua simptomul stânjenitor.

Plâns excesiv și stare de iritabilitate

Infecția urechii se manifestă prin durere locală, pe care bebelușul tău nu o poate exprima decât prin plânșete și stare de iritabilitate. Așadar, în cazul în care copilul duce frecvent mânuța la ureche și începe să plângă sau să devină iritat, este foarte probabil să se fi instalat o infecție la nivelul urechii.

Probleme de somn și imposibilitatea de a sta întins

Durerile stânjenitoare ale urechii vor perturba odihna nocturnă a copilului, din cauza că simptomele se vor accentua în momentul în care stă întins sau încearcă să doarmă pe o parte.

Febra

În cazul în care observi manifestările descrise mai sus în comportamentul copilului tău, este recomandat să iei un termometru și să masori temperatura corporală a micuțului tău. Febra este unul dintre simptomele care indică întotdeauna prezenta unei infecții în organism, iar în cazul simptomelor anterioare, este posibil ca urechea să fie cea afectată de această condiție medicală.

Secreții neobișnuite din ureche

Scurgerea unor secreții albicioase sau de culoare galbenă din ureche este cel mai clar semn că micuțul tău suferă de o infecție locală, caz în care trebuie să mergi de urgență cu el la medic.

Simptome de răceală și gripă

Infecțiile urechii sunt aproape întotdeauna precedate de o gripă sau răceală. Dacă micuțul tău manifestă toate simptomele de mai sus și știi că a fost răcit sau gripat, este cazul să mergi cu el la pediatru pentru diagnosticul și tratamentul adecvate.