mamaplus

Cele mai bune materiale pentru păturica bebelușului. Cum să o alegi corect?

-
//
21.04.2021

În topul celor mai utile și frumoase cadouri pentru nou-născuți sunt păturicile. Este foarte important ca în colecția unei mame să se regăsească atât păturici pentru vreme rece, cât și pentru sezonul cald. Pentru a face cea mai bună alegere mamele ar trebui să țină cont de câteva criterii importante.

Cel mai important este materialul. Evitați pe cât posibil materialele sintetice. O soluție de compromis este ca partea care atinge pielea bebelușului să fie din material natural.

Nu alegeți păturici din imitație de blăniță pentru că firele se pot strecura în gurița sau în nările copilului.

Alegeți o păturică de dimensiuni medii pentru învelit/ cărucior sau o păturică mare pentru a înfășa copilul.

Evitați franjurii sau elemente care se pot desprinde sau agăța de degețelele copilului.

Lâna este un material minunat pentru că ajută la reglarea temperaturii corpului și indiferent de vreme, bebelușul se va simți confortabil învelit într-o păturică de lână. Sunt ușor de curățat și nu trebuie spălate foarte de des pentru că lâna are proprietăți antibacteriene. Protejează de umiditate, nu capătă mirosuri neplăcute și nu absoarbe praful. Este un material durabil care poate fi folosit tot timpul anului. Vara protejează de razele UV, iar ne ajută să ne reglam temperatura fără a ne supraîncălzi.

Bumbacul este o opțiune naturală extraordinară și versatilă. Păturicile tricotate îl încălzesc pe bebe, iar muselinele de bumbac sunt extrem de răcoroase vara. Muselina este aerată respirabilă și este potrivită atât pentru învelit cât și pentru înfășat. Dacă puteți alege bumbac organic, vă veți asigura că pielea sensibilă a micuțului este complet protejată. Alegeți standardul GOTS daca doriți ca produsele să fie de înaltă calitate, iar toate persoanele implicate în procesul de producție să primească un salariu decent și condiții bune de muncă.

Bambusul este o altă opțiune naturală. Este perfect pentru vară, pentru că este răcoros.