Ești o viitoare mămică și nu ai răbdare să vezi cum va arăta bebelușul tău? Ei bine, poți afla ce culoare a ochilor va avea odorașul vostru, în funcție de ochii tăi și ai soțului.

mamaplus

Căprui + căprui

Dacă părinții au amândoi ochii închiși la culoare, există o șansă de 75% ca cel mic să se nască cu aceeași culoare a ochilor.
Totodată, există o șansă de 18,75% ca ochii celui mic să fie verzi sau de 6,25% ca ochii să fie albaștri.

Verzi+căprui

Dacă un părinte are ochi verzi, celălalt închiși la culoare, există o șansă de 50% ca bebelușul să moștenească părintele cu ochii căprui sau negri, o șansă de 37,5% de a ieși un copil cu ochi verzi sau o șansă de 12,5% ca cel mic să aibă ochii albaștri.

Albaștri+căprui

Și în această situație există tot 50% șanse ca noul membru al familiei să aibă ochii căprui, cresc la 50% șansele de a avea ochi albaștri, însă scad la 0 șansele ca el să aibă ochii verzi.

Verzi+verzi

Cea mai mare șansă (75%) este ca cel mic să se nască cu ochi verzi, probabilitatea ca el să aibă ochii albaștri este de cca 35%, iar șansa de ochi închiși la culoare scade sub 1%.

Verzi+albaștri

În acest caz, există 50-50% șanse ca cel mic să moștenească fie ochii mamei, fie pe cei ai tatălui. Există 0 șanse ca ochii să devină căprui sau închiși la culoare.

Albaștri+albaștri

Desigur, șansa cea mai mare este ca bebe să aibă ochi albaștri (99%), dar există și 1% șanse să aibă ochii verzi.

Sursa