mamaplus

Bebelușul născut prematur la 5 luni de sarcină a împlinit un an. Cum arată micuțul

-
//
21.06.2021

Un bebeluș venit pe lume la cinci luni, când cântărea mai puțin de jumătate de kilogram, și-a sărbătorit pe 5 iunie prima aniversare, devenind cel mai mic prematur care a supraviețuit, informează CNN, care citează Guinness World Records.

Richard Scott William Hutchinson a uluit medicii, care îi dădeau 0% şanse de supraviețuire, şi a sărbătorit, la începutul lunii, aniversarea primului său an de viață, înconjurat de familie. Richard s-a născut la spitalul pentru copii din Minnesota, Minneapolis, după ce mama lui, Beth Hutchinson, a suferit complicații care i-au declanșat travaliul.

„Când Rick și Beth au primit consiliere prenatală cu privire la ce să se aștepte cu un bebeluș născut atât de devreme, echipa noastră de neonatologie le-a spus că are 0% șanse de supraviețuire”, a declarat Stacy Kern, neonatologul lui Richard la Childrens Minnesota.

Bebeluşul a stat mai mult de şase luni în spital, iar în decembrie 2020 a plecat acasă cu familia. Din cauza pandemiei de coronavirus, părinții nu au putut să stea peste noapte cu el la spital, însă au făcut naveta şi l-au vizitat zilnic.

„Ne-am asigurat că suntem acolo pentru a-i oferi sprijin. Ziua în care Richard a fost externat a fost o zi atât de specială! Îmi amintesc că l-am ridicat din pătuț și l-am ținut în brațe cu lacrimi în ochi”, a declarat tatăl bebeluşului.

„Suntem încă surprinși. Dar suntem fericiți. Acum putem împărtăși povestea lui, pentru a crește gradul de conștientizare cu privire la nașterile premature”, a spus Beth, despre recordul pe care îl deține copilul ei.