La prima vedere s-ar părea că nu-i mare lucru să schimbi un scutec, însă proaspetele mămici știu bine că nu este chiar așa. Pe măsură ce cresc, micuții devin tot mai activi, iar schimbatul scutecului nu este una din ocupațiile lor preferate. Dacă și pentru tine este o adevărată provocare, ți-am pregătit o listă cu cinci trucuri simple pe care să le aplici și tu în practică.

Dă-i o jucărie

Este o modalitate excelentă de a-l ține ocupat, în timp ce-i schimbi scutecul. Asigură-te că este o jucărie care îl distrage timp de câteva minute.

Pregătește-ți înainte toate lucrurile necesare pentru schimbarea scutecului

Când vine vorba de schimbarea scutecelor, ar trebui să ai la îndemână tot ce îți trebuie. Pune într-un recipient sau un coș șervețele umede, șervețele uscate, scutece și orice alte produse pe care le folosești pentru schimbarea scutecelor.

Fii răbdătoare

Uneori, când vrem să facem lucrurile repede, iar bebelușul nostru nu cooperează, devenim stresate și tensionate. Acest stres ne pune într-o dispoziție proastă și, indiferent dacă vrem sau nu, transmitem acest sentiment copilului. Răbdarea și calmul vor fi întotdeauna cea mai bună abordare, nu doar pentru schimbarea scutecelor, ci pentru toate aspectele legate de îngrijirea și creșterea copiilor.

Vorbește cu copilul

Discută cu puiul tău în timp ce-i schimbi scutecelul, deoarece cuvintele au un efect calmant. În plus, îl vei ține ocupat și timpul va trece mult mai repede.

Oferă-i copilului timp și spațiu

Dacă bebelușul se joacă sau se uită la televizor, probabil că nu va dori să se oprească din activitatea pe care o are pentru a-i fi schimbat scutecul. Poți face acest lucru fără a-i întrerupe activitatea. Fie aștepți câteva minute, fie îi schimbi scutecul în locul în care se află copilul.