Pielea nou-născuților este foarte sensibilă și uneori, din cauza unor factor externi precum detergentul, temperatura sau scutecele nepotrivite, se poate irita. Dacă iritația nu este tratată la timp, pot apărea complicații.
Pentru ca micuțul tău să se simtă bine și să nu aibă dureri și ursturime, este bine să preîntâmpini apariția iritațiilor la nivelul pielii celui mic. Iată 10 reguli de aur care îți vin în ajutor:
Curăță delicat pielea bebelușului
Pielea nou-născuților este extrem de fină și sensibilă. Din acest motiv, e important să o curăți cu produse specializate. Uleiurile de curățare pentru bebeluși sunt opțiunea ideală pentru rutina de zi cu zi, fiind delicate și reconfortante pentru băile copilului.
Tamponează delicat pielea pentru uscare
După băiță, șterge-l cu grijă, folosind un propop moale. Tamponează pielea cu prosopul, fără a-l freca, pentru a evita iritațiile.
Evită scutecele murdare
Încă o regulă de care nu trebuie să uiți niciodată este să schimbi regulat scutecul bebelușului tău. Atunci când pielea intră în contact cu scaunul și cu urina prea mult timp, poate apărea eritemul fesier.
Un funduleț uscat
Alege scutecele potrivite. Poți să încerci diferite timpuri de scutece pentru a le găsi pe cele mai potrivite pentru copilașul tău.Alege scutece absorbante care protejează pielea cât mai mult împotriva umezelii.
Lăsă-i pielea să respire
Pentru sănătatea copilului tău, încearcă să folosești scutecele mai rar, lăsându-i satfel pielea să respire. Totodată, evită scutecele prea strâmte și pantalonii din materiale sintetice care lasă pielea umedă.
Purifică prin pulverizare
Folosește apă termală pentru a calma iritațiile de pe fundulețul bebelușului înainte să-i aplici crema pentru protecția pielii.
Protecție suplimentară
De fiecare dată când schimbi scutecul, aplică pe pielea bebelușului tău o cremă de protecție pentru copii.
Spală-te pe mâini
Ai grijă ca înainte de a-i schimba scutecul și hăinuțele celui mic, să te speli bine pe mâini. Astfel vei evita ca microbii d epe pielea ta să ajungă pe pielea micuțului.
Atenție la detergent
Unii detergenți din comerț pot provoca alergii și iritații grave la nivelul pielii micuțului. Din acest motiv, e bine să speli hainele bebelușului și toate materialele textile care intră în contact cu pielea sa cu detergenți hipoalergenici delicați cu un conținut redus de surfactanți.
Consultă medicul pediatru
Dacă totuși nu ai reușit să eviți iritațiile provocate de scutec, nu amâna vizita la medicul pediatru. Specialistul te va îndruma și-ți va spune exact ce trebuie să faci ca bebelușul tău să se simtă bine și să nu sufere din cauza iritațiilor.