mamaplus

Vadul lui Vodă: Un copil de 4 ani a încetat să mai respire în timp ce se scălda

-
//
13.07.2021

În seara zilei de 12 iulie salvatorii Stației de salvare de pe plaja Vadu lui Vodă au salvat un băiat în vârstă de 4 ani care nu mai dădea semne de viață. Potrivit acestora, părinții copilului care se aflau pe plajă cereau disperați ajutor, după ce au observat că copilul care se juca alături de ei în apă nu mai respira.

Echipa de doi salvatori care erau de gardă la acel moment au întreprins de urgență manevre de resuscitare, reușind să readucă copilul la viață. Ulterior acesta a fost preluat de medici și transportat la Institutul Mamei și Copilului din Chișinău. Aici doctorii au stabilit că băiatul s-a simțit rău, după ce a prezentat simptome de asfixie cu produse alimentare.

La moment viața copilului este în afara oricărui pericol. În acest context, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență îndeamnă oamenii care au în grijă minori, sau copii mici să-i supravegheze cu strictețe, în special atunci când sunt în spații de agrement sau pe plajele bazinelor acvatice. Salvatorii atenționează că un minut de neatenție poate duce la urmări fatale.

În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze Serviciul 112. De la începutul perioadei estivale, salvatorii stației de salvare de pe apă nr.1 din Vadu lui Vodă au salvat 12 oameni din diverse situații de risc.