mamaplus

Vaccinarea copiilor cu AstraZeneca a fost interzisă de un grup de experți

-
//
07.04.2021

Universitatea din Oxford a declarat că a întrerupt administrarea dozelor de vaccin Covid-19 pe care le-a dezvoltat împreună cu AstraZeneca PLC într-un mic studiu din Marea Britanie pentru a testa vaccinul la copii și adolescenți, în așteptarea unor informații suplimentare despre problemele rare de coagulare a sângelui la adulții pe care l-au primit, conform The Wall Street Journal.

Studiul pediatric condus de Oxford a început la jumătatea lunii februarie și vizează testarea vaccinului la mai mult de 200 de tineri cu vârste cuprinse între 6 și 17 ani. Un purtător de cuvânt al Oxford a declarat marți că nu au apărut probleme de siguranță în cadrul procesului în sine, dar îngrijorări mai largi cu privire la problemele rare de coagulare la adulți au declanșat alte revizuiri de reglementare în Marea Britanie și Europa pentru a investiga orice potențială legătură cu vaccinul.

Oxford așteaptă mai multe informații de la agentul de reglementare a medicamentelor din Marea Britanie, Agenția de reglementare a medicamentelor și a produselor medicale, înainte de a administra alte vaccinări copiilor sau adolescenților în cadrul studiului pediatric, a spus purtătorul de cuvânt.

Pauza este cel mai recent eșec pentru lovitura Oxford-AstraZeneca, care s-a confruntat cu întrebări cu privire la eficacitatea și potențialele sale efecte secundare, chiar dacă zeci de milioane de doze au fost administrate în urma semnării contractelor în mai mult de 70 de țări.

Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) a anunțat că va prezenta până cel târziu joi, 8 aprilie, rezultatul evaluării sale cu privire la posibila legătură între vaccinul AstraZeneca şi trombozele semnalate la pacienți imunizați cu acest ser.

Anunțul survine la câteva ore după ce şeful strategiei de vaccinare a EMA, Marco Cavaleri, menționase existența unei legături între vaccinul AstraZeneca şi cazurile de tromboză observate după administrarea acestui vaccin.