mamaplus

Vacanța de toamnă a elevilor va fi prelungită cu o zi, anunță ministrul Educației

-
//
18.09.2020

Vacanța de toamnă a elevilor, care urma să se încheie pe 1 noiembrie, va fi prelungită cu o zi. Declarația a fost făcută de ministrul Educației, Culturii și Cercetării Igor Șarov la un post privat de televiziune. 

Elevii vor avea liber pe 2 noiembrie, în ziua de după alegerile prezidențiale, pentru că în instituțiile de învățământ se va face dezinfecție după scrutin. Și asta pentru că în multe dintre acestea vor fi amenajate secții de votare, așa că va exista pericol de infectare cu COVID-19. 

„În cazul în care vor fi alegeri în școli, poziția noastră este următoarea: în ziua de sâmbătă și duminică, când vor avea loc alegerile, ele vor activa, iar luni, când trebuie să fie reluat după vacanță procesul de studii, noi vom prelungi vacanța. Astfel vom avea posibilitatea să dezinfectăm aceste spații. Aceasta a fost o poziție care a fost acceptată inclusiv de către colegii de la CEC și de prim-ministru”, a declarat ministrul Igor Șarov în cadrul unei emisiuni TV. 

Același lucru se va întâmpla dacă va fi organizat al doilea tur de scrutin - a doua zi după alegeri vor fi dezinfectate școlile în care au fost amenajate secții de votare. 

Amintim că anterior s-a anunțat că vacanța de toamnă a elevilor va avea loc în perioada 24 octombrie - 1 noiembrie inclusiv. În urma deciziei autorităților, ea va fi prelungită cu o zi, până pe 2 noiembrie.