mamaplus

În unele grădinițe din capitală au fost depistate legume și fructe de calitate proastă

-
//
08.11.2021

După ce autoritățile municipale au anunțat anterior că la o grădiniță din Chișinău, în timpul preparării terciului de ovăz au fost observate corpuri străine, iar ulterior 50 de instituții de educație timpurie din Capitală au fost verificate de către responsabili din cadrul Direcției generale educație, tineret și sport (DGETS), astăzi apar noi detalii în acest sens.

Șeful direcției, Andrei Pavaloi a anunțat că și la alte instituții au fost depistate nereguli, mai exact în unele loturi cu legume și fructe care sunt puse pe masa minorilor. Declarația a fost făcută în cadrul ședinței serviciilor Primăriei.

„În perioada 1-5 noiembrie au fost supuse vizitelor de control inopinat 50 de instituții de educație timpurie… În 13 instituții din cele 50 au fost depistate anumite încălcări, respectiv în următoarele 3 zile, directorii acestor instituții urmează să depună o notă informativă cu referire la abaterile care au fost depistate. În mare parte sunt abateri mărunte care influențează asupra calității procesului de alimentație în instituțiile de educație timpurie. De exemplu, bucătarii nu sunt echipați cu echipamentul necesar, lipsesc uneori fișele tehnologice, nu sunt întocmite actele de modificare a meniului zilnic în ziua în care am fost cu controale. Totodată, cu regret s-a constatat că o mare parte din bucatele preparate se aruncă la tomberon…. Calitatea produselor alimentare livrate de agenții economici este bună, cu excepția unor loturi de fructe și legume… ”, a declarat Pavaloi.

Menționăm că acest subiect a fost abordat de primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative săptămânale de luni, iar edilul a promis că va merge personal cu vizite în grădinițe, pentru a se asigura de calitatea hranei copiilor din municipiu.