mamaplus

Un lot de brânză de vaci a fost retras din magazine de către inspectorii ANSA

-
//
29.06.2022

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor informează că, în urma verificărilor, au fost depistate grăsimi de origine străină în ”Brînză proaspătă de vacă 5%”, produsă de S.A „Fabrica de unt din Florești”, r. Florești, s. Varvareuca. Producătorul a inițiat procedura de retragere din rețeaua de comerț și rechemare de la clienți produsul de brânză proaspătă de vacă 5%, date fabricării 27.06.2022 și data expirării 01.07.2022.

În conformitate cu legislația în vigoare, operatorii din domeniul alimentar deținători ai produselor neconforme sunt obligați să le retragă de pe piață și să coopereze cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor privind acțiunile întreprinse pentru evitarea sau reducerea riscurilor pentru sănătatea umană, precum și inducerea în eroare a consumatorului final, prezentate de un produs alimentar neconform.

Operatorii din domeniul alimentar deținători de produse alimentare neconforme reglementărilor aplicabile din domeniul alimentar care nu au luat măsuri de retragere a acestor produse de pe piață sunt pasibili de răspundere juridică.

Persoanele care au achiziționat aceste produse sunt rugați să nu le consume, și sunt în drept să le returneze magazinului de unde le-au procurat.

mamaplus