mamaplus

Un copil a pus pe jar Poliția după ce a amenințat că se sinucide. Care a fost motivul

0
//
22.10.2021

Un băiețel de 12 ani din Buzău a pus pe jar Interpolul din America și Poliția Română după ce a amenințat că va recurge la un gest dramatic, pentru ca i-a fost restricționat accesul la un joc pe calculator. Pentru că se certase cu un alt jucător online, administratorii jocului i-au suspendat contul. Furios, baiatul a trimis un mesaj ce a ajuns tocmai la Poliția din Washington care a alertat structurile din România.

Alertă de intervenție rapidă a fost emisă de Interpol Washington după ce responsabilii au primit sesizarea de la administratorii jocului online. Misiunea de localizare a fost complexă întrucât platforma are peste 100 de milioane de utilizatori în toată lumea. Specialiștii IT din Interpol au aflat că mesajul de amenințare a fost scris din România așa că au alertat polițiștii care lucrează în cadrul Biroului Interpol din statul vecin.

Pentru că băiețelul a trimis mesajul prin intermediul internetului, polițiștii au fost nevoiți să apeleze la un alt tip de localizare care nu include rețelele de telefonie mobilă. Vorbim așadar de o acțiune a forțelor speciale. După ce au identificat furnizorul rețelei de internet la care era abonat utilizatorul, specialiștii au reușit să obțină o adresă care figura în județul Buzău. În final, la ușa părinților copilului, au bătut polițiștii din zonă.

Chiar dacă băiatul le-a explicat anchetatorilor că nu avea de gând să-și pună în aplicare amenințarea, a fost sesizată și direcția pentru protecția copilului. Întreaga familie este acum într-o anchetă menită să lămurească dacă mediul în care crește minorul este unul sigur.

“Părintele trebuie să ia în serios copilul pentru că orice manifestare care nu se încadrează în tiparul obișnuit și să acționeze imediat.”, susține Cristina Niculescu, șef serviciu DPC Buzău.

Psihologii atrag atenția că la cabinetele lor ajung tot mai mulți copii cu probleme legate de dependența de jocuri video.

“Ne spune că părintele ar trebui să-și facă griji dacă minorul stă mai mult de o oră pe joc și dacă mintea lui e doar la asta și că ar trebui să îi interzică total accesul și să meargă la un psiholog.”, afirmă Mădălina Manea, doctor psihoterapeut.

Potrivit unui studiu realizat de organizația Salvați Copiii, câteva sute de mii de elevi din România care au acces la internet, petrec mai mult de 6 ore zilnic în fața jocurilor video.