mamaplus

Un copil de 8 ani s-a ales cu multiple răni și arsuri după ce o petardă i-a explodat în mână

-
//
22.12.2021

În ciuda recomandărilor și a avertizărilor repetate ale polițiștilor, în fiecare an adulți, dar în special copii, cad victime ale uzului neutorizat de materiale pirotechnice. Un copil de 8 ani a fost preluat de elicopterul SMURD după ce o petardă i-a explodat în mână. Incidentul a avut loc în această după-amiază în județul Constanța, România.

La fața locului au fost mobilizate un echipaj SAJ B2, dar și elicopterul care a preluat copilul rănit în vederea transportării la Spitalul Județean.

„Am fost solicitați pentru un copil căruia i-a explodat o petardă în mână. La locul solicitării a fost găsit un copil conștient şi stabil care prezenta multiple plăgi şi arsuri la nivelul palmei şi falangelor. A fost preluat de elicopter şi va fi transportat la Spitalul Județean Constanța", a spus Claudia Tătărici, purtător de cuvânt SAJ Constanța.

Părinții sau orice persoană adultă ar trebui să informeze copiii despre pericolele la care se expun atunci când utilizează materiale pirotehnice. Multe dintre obiectele pirotehnice mici pot fi considerate foarte periculoase. Astfel de accidente au loc din păcate în fiecare an, în special pe perioada sărbătorilor de iarnă. Încercaţi să vă protejați copiii prin a nu mai cumpăra sau manevra petarde sau artificii care le pot pune viața în pericol.