mamaplus

Un copil de 5 ani din Moldova, infectat simultan cu gripă și COVID-19

-
//
27.01.2022

În Republica Moldova a fost înregistrat primul caz de „Flurona” - termenul folosit de autoritățile israeliene pentru a descrie infecția simultană sau coinfecție cu gripă și COVID-19. Este vorba despre un copil, în vârstă de 5 ani, care a fost confirmat la COVID-19, dar și la gripa sezonieră.

„Marți a fost depistat un caz de confirmare la COVID-19 și gripă de tip A, la un copil de 5 ani. Starea copilului este satisfăcătoare și primește tratament la domiciliu, spre însănătoșire. Nu au fost oarecare probleme grave de sănătate. Ambele probe au fost confirmate la același copil - și gripă, și covid”, a declarat șeful ANSP, Nicolae Jelamschi, în cadrul conferinței de presă săptămânale privind situația epidemiologică prin COVID-19 și procesul de vaccinare în Republica Moldova.

De menționat că la începutul lunii ianuarie a acestui an, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” - infectarea simultană cu COVID-19 şi virusul gripal. Este vorba despre o femeie nevaccinată, care a născut recent.

Deşi acesta a fost primul caz documentat al unei persoane infectate simultan cu ambele virusuri, experţii în sănătate cred că există şi altele care nu au fost diagnosticate.