mamaplus

Un copil cu handicap, ținut mai mulți ani într-o cușcă. Mama și mătușile acestuia, arestate

-
//
21.09.2023

Şase femei au fost arestate în Venezuela pentru că au ţinut închis un copil cu handicap de 13 ani într-o cuşcă de lemn, a anunţat marţi procurorul general al ţării. Între persoanele reţinute se află şi mama băiatului, relatează AFP, citată de news.ro.

mamaplus

Procurorul general Tarek William Saab a postat pe reţelele sale de socializare o imagine cu locul în care era adăpostit băiatul şi a spus că acesta era ţinut acolo "expus la foame şi necesităţi".

"Cei responsabili vor fi acuzaţi de rele tratamente şi asociere în vederea comiterii de infracţiuni", a spus procurorul Saab.

Ţinând cont de gravitatea faptelor, în urma unei plângeri făcute de vecini, Poliţia Naţională Bolivariană (PNB) a arestat rudele băiatului, toate fiind presupuse responsabile de acest crud episod. Potrivit site-ului Venezuela News, femeile arestate sunt mama, María Muñoz, şi cinci dintre mătuşile băiatului: Xandra Guedez, Deyanira Guedez, Ana Guedez, Cándida Guedez şi Maricela Guedez.

Secretarul pentru Securitate Cetăţenească din statul Portuguesa, Luis Medina, a declarat că "băiatul se afla în condiţii deplorabile într-o cuşcă de lemn confecţionată manual". El a mai spus că, atunci când poliţia a ajuns la faţa locului, copilul era încătuşat.

Potrivit celor relatate ulterior, băiatul era supus acestui tratament încă de la vârsta de şase ani. Potrivit informaţiilor care au reieşit din anchetă, victima suferă, de asemenea, de convulsii şi are un "handicap motor" nespecificat.

Având în vedere difuzarea cazului şi impactul pe care l-a generat în rândul vecinilor din zonă, oamenii au încercat să linşeze rudele victimei. Cu toate acestea, poliţia a împiedicat acest lucru.

Băiatul va fi transferat la un "cămin" din Caracas.