mamaplus

Moldovenii pot intra în Ucraina fără a prezenta testul negativ la COVID-19

-
//
15.01.2021

Ministerul ucrainean al Sănătății a publicat astăzi o listă actualizată a statelor cu risc epidemiologic sporit de transmitere a COVID-19, clasificate ca zonă roșie, iar Republica Moldova nu mai face parte din ea.

Prin urmare, cetățenii străini care vin din zone verzi pot intra în Ucraina, inclusiv cu scopul tranzitării teritoriului ucrainean, prezentând obligatoriu la punctul de trecere doar polița de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru Covid-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină.

Polița de asigurare pentru acoperirea costurilor asociate tratamentului COVID-19 sau observației urmează a fi emisă de o companie de asigurări din Ucraina sau de o companie de asigurări străină, care are reprezentanță în Ucraina. Valabilitatea poliței de asigurare urmează să acopere perioada de ședere în Ucraina.

Ucrainenii actualizează lista statelor în fiecare zi de vineri. Menționăm, de asemenea, că țara vecină la fel nu este inclusă în lista statelor pentru care se impune autoizolarea în Republica Moldova.