mamaplus

În transportul public din Chișinău va fi testat sistemul electronic de plată

-
//
06.01.2021

La Chișinău a fost lansat oficial proiectul-pilot al sistemului electronic de plată în transportul public. Taxarea electronică va începe în curând în cadrul unui proiect-pilot și va fi efectuată de două sisteme internaționale de carduri, care vor suporta toate costurile, a declarat primarul Chișinăului, Ion Ceban.

„În acest sens am semnat două memorandumuri separate cu conducerea fiecărei companii pentru a putea începe conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public”, a menționat primarul.

Proiectul pilot se va desfășura pe „una sau două” linii de troleibuz și autobuz. Implementarea este așteptată în câteva luni, după instalarea terminalelor și instruirea personalului.

Timp de 2-3 luni va fi instalat echipamentul electronic, vor fi instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport și se vor desfășura campanii de informare. Ulterior, acest sistem va fi pilotat pentru o perioadă de până la 6 luni.

Edilul Ion Ceban a precizat însă că cele două companii, care vor implementa proiectul pilot, nu vor fi favorizate în cadrul licitaţiilor care vor fi organizate ulterior pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiu.